Сумите ще бъдат изплащани от централните депозитари на ЕС на

...
Сумите ще бъдат изплащани от централните депозитари на ЕС на
Коментари Харесай

Печалбите от руски активи ще бъдат конфискувани на всеки две години

" Сумите ще бъдат изплащани от централните депозитари на Европейски Съюз на всеки две години и ще бъдат употребявани за по-нататъшна военна поддръжка на Украйна ", се споделя в изказване на Съвета на Европейски Съюз.

90% от постъпленията от активите ще отидат в Европейския фонд за мир, а 10% ще бъдат ориентирани към стратегии на Европейски Съюз, свързани с " поддръжка за качествата на украинската отбранителна промишленост и потребностите от възобновяване ". Това систематизиране ще се преразглежда годишно. Първият стадий ще се организира до 1 януари 2025 година

В изказването се прецизира, че приходите ще се трансферират единствено от тези банки, които държат " съветски държавни активи и запаси на стойност над 1 млн. евро ". Финансовите отчисления засягат " чистите облаги, начислени от 15 февруари 2024 година ".

Текстът трябваше да получи единствено формалното утвърждение на министрите, откакто съглашението за това бе подписано още при започване на месеца. Европейски Съюз чака активите да донесат облага от към 15-20 милиарда евро до 2027 година. Украйна се чака да получи първия пакет помощи през юли, споделиха европейски дипломати.

Страните от Г-7 замразиха към 300 милиарда $ съветски активи малко след нашествието на Москва през 2022 година. Оттогава Европейски Съюз и други страни от Г-7 обсъждаха по какъв начин и дали да употребяват средствата, с цел да оказват помощ на Украйна.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР