Виртуозният цигулар Васко Василев разказа интересна история от своето детство.

...
Виртуозният цигулар Васко Василев разказа интересна история от своето детство.
Коментари Харесай

Концерт пред Тодор Живков измъкнал Васко Василев от ареста

Виртуозният цигулар Васко Василев описа забавна история от своето детство. На 8 години трябвало да свири пред Тодор Живков и гостите му на празник, чийто мотив към този момент не си спомня. Решава обаче да направи детска пакост и краде локум. За злощастие обаче го хващат и го водят милицията. „ Беше ме боязън. Тогава си мислех, че ще ме вкарат в ТВУ “, спомни си Василев пред БТВ.

Той на няколко пъти обяснил пред полицаите, че е цигулар и би трябвало да свири пред бай Тошо. Те си помислили, че си прави подбив и не обърнали внимание. Някой измежду тях обаче очевидно се е сетил, че в случай че детето споделя истината, ще прецакат празника на Тато, за което чиновниците на Народната милиция ще го отнесат по-сериозно от хлапето, което откраднало кутия локум. Направена е, въпреки и след дълго мъдруване инспекция, и се оказало, че Васко Василев споделя истината. Тогава той бил освободен стремително от ареста.

Повод за описа му беше сбирката от 5 видеоклипа, в които прави музикални разкази за родния си град, които ще показва във Facebook.

Цигуларят към този момент пусна първото видео на страницата си във Facebook. На него той извършва " Серенада " от Франц Шуберт.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР