Конгресменът от Демократическата партия Хенри Куелар от Тексас и съпругата

...
Конгресменът от Демократическата партия Хенри Куелар от Тексас и съпругата
Коментари Харесай

Конгресмен от демократите беше обвинен за вземане на подкупи

Конгресменът от Демократическата партия Хенри Куелар от Тексас и брачната половинка му са упрекнати в приемането на подкупи в размер на близо 600 000 $ от две задгранични юридически лица, заяви Си Ен Ен.


Предполагаемата скица е осъществена от края на 2014 година най-малко до ноември 2021 година, се споделя в обвинителния акт.

" В момента се организират договаряния за назначение на правосъдни чиновници. Искам ясно да заявя, че както брачната половинка ми, по този начин и аз сме почтени по тези обвинявания. Всичко, което съм правил в Конгреса, е било в работа на хората от Южен Тексас ", сподели Куелар.

Той съобщи, че дейностите, които е подхванал в Конгреса, са били " в полза на американския народ " и даде обещание да продължи да се бори за преизбиране през ноември.

Куелар сподели също, че преди да предприеме каквито и да било дейности, " интензивно " е потърсил юридически съвет от Комисията по нравственос на Камарата на представителите и мнение от национална правна компания, както и е изискал среща с федерални прокурори, " с цел да изясни обстоятелствата ".

" Действията, които започнах в Конгреса, бяха в сходство с дейностите на доста мои сътрудници и в полза на американския народ. Освен това поискахме среща с прокурорите от Вашингтон, с цел да разбираем обстоятелствата, а те отхвърлиха да обсъдят случая с нас или да изслушат нашата страна ", сподели конгресменът.

Домът и предизборният офис на Куеляр в Ларедо, Тексас, бяха обискирани от ФБР през 2022 година Обвиненията против него към момента не са обществено налични.

Националният републикански конгресен комитет бързо прикани конгресмена да подаде оставка./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР