Виорика Дънчила, която беше номинирана за премиер на коалиционното правителство

...
Виорика Дънчила, която беше номинирана за премиер на коалиционното правителство
Коментари Харесай

В Румъния обявиха състава на новото правителство

Виорика Дънчила, която беше номинирана за министър председател на съдружното държавно управление на Социалдемократическата партия и Алианса на либералите и демократите в Румъния, разгласи след съвещание на управленията на двете партии състава и структурата на бъдещия кабинет, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Octav Ganea
Дънчила заяви, че новото държавно управление ще има четирима вицеприемири, за разлика от предходното, което имаше трима. Създаден е спомагателен вицепремиерски пост за укрепване на стратегическите партньорства на Румъния, по-специално със Съединените щати.

Вицепремиер без портфейл ще бъде Виорел Щефан, вицепремиер и министър на околната среда - Грациела Гаврилеску, вицепремиер и министър на развиването - Паул Станеску, вицепремиер за използване на стратегическите партньорства на Румъния - Ана Бирчал.

Министър на правораздаването остава Тудорел Тоадер, на защитата - Михай Фифор, на външните работи - Теодор Мелешкану, на вътрешните работи Кармен Дан. Еуджен Теодорович поема министерството на финансите, а Дануц Андрушка - министерството на стопанската система. Антон Антон ще оглави министерството на енергетиката, а Богдан Триф - министерството на туризма.

Очаква се Народното събрание да гласоподава избор на доверие на новия кабинет на 29 януари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР