Винопроизводителите започнаха да изоставят стъклените бутилки поради високата цена на

...
Винопроизводителите започнаха да изоставят стъклените бутилки поради високата цена на
Коментари Харесай

Виното в Русия ще се продава в алуминиеви кутии вместо в стъкло

Винопроизводителите започнаха да изоставят стъклените бутилки заради високата цена на опаковката, написа " Комерсант ".

Алкохолната напитка ще бъде бутилирана като бира - в алуминиеви кутии / кенчета/ вместо стъклени бутилки, написа Комерсант. Санкциите направиха електричеството и горивото за стъклените пещи прекомерно скъпи. Ако по-рано в цената на бутилка енергийните носители представляваха към 20 % от разноските, в този момент тя е над 65 %.

В същото време специалисти споделят, че виното в консерви не е търсено в страната. Потенциалният потенциал на сегмента се прави оценка на един %. Това се дължи на високата цена: за бутилка пенливо вино с размер 0,25 мл би трябвало да платите към 300 рубли.

Руските винопроизводители " Союз-Вино " към този момент започнаха да бутилират напитките си в кенчета и да ги продават. Руснаците не са фенове на виното, пият едвам към седем литра вино годишно на човек - това са към 10 бутилки.

По-рано Съюзът на производителите на сокове, вода и питиета („ Союзнапитки “) изиска от управляващите да усилят оптималния размер на опаковките за детски сокове (до три години) от 0,2 на 0,5 литра до 30 декември заради дефицита им, напомня изданието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР