Винаги сме знаели, че външният вид на човек е изключително

...
Винаги сме знаели, че външният вид на човек е изключително
Коментари Харесай

Защо мъжете с брада водят по точки

Винаги сме знаели, че външният тип на човек е извънредно значим и оказва въздействие на всички сфери на живота му. Специалисти от Тексаския университет и университета " Сейнт Едуард " в Остин, Тексас, които учат ролята на външността в маркетинга, изследват и по какъв начин тя въздейства канкретно на продажбите.
 Състрадателност, доброволчество и най-привлекателното качество на мъжете
Най-привлекателното качество на мъжете

Не е външният тип или възприятието за комизъм

Американските учени наблюдават броя на подписаните покупко-продажби, усещанията от опита и надеждността на продавача, и удовлетворението от покупките въз основа на това дали той е бил с брада, или не.

Резултатите от тяхното изследване демонстрират, че в случай че продавачът в магазина е с брада, е по-вероятно да му се доверим и да създадем покупка, тъй като в нашите очи наподобява по-опитен и благонадежден. И това не се трансформира от други фактори, като мястото на продажба или типа на покупката, етническата принадлежност на продавача или неговата възраст и прелест като цяло.
 Снимка 510940

" Оказва се, че брадата в действителност изпраща обръщение към хората, че продавачът е умел в дадена област, а това е основен мотор за триумфа в продажбите ", споделя Дейвид Х. Силвера, професор в Тексаския университет и един от създателите на проучването.

Дори в региона на онлайн рекламата, когато няма контакт онлайн, честотата на кликане също е по-висока, в случай че в фрагмента има космат мъж.

" Брадите могат да идват и излизат от мода във връзка с физическата прелест, само че от еволюционна позиция те постоянно са сигнал за неустрашимост, зрялост, запаси, подготвеност, водачество и статут ", споделя Сара Митал от изследователския екип, представена от.
 Коронавирусът, маските като предварителна защита и какво значение има мъжката брада
Пречи ли брадата на предварителната защита от ковид

За мъжката брада, ковид и ефектинвостта на маските

Оказва се, че логиката на еволюцията е използвана и в маркетинговата сфера. Хората, без значение от възрастта, пола и общественото си състояние, подсъзнателно се доверяват повече на мъже с брада.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР