Виктория Томова определено има особен сантимент към тревата, защото именно

...
Виктория Томова определено има особен сантимент към тревата, защото именно
Коментари Харесай

Силен старт на тревния сезон: Вики Томова с категоричен успех в Ийстбърн

Виктория Томова несъмнено има необикновен сантимент към тревата, тъй като точно на Уимбълдън пристигна до момента единствената победа на първата ни ракета в главната скица на шампионат от Големия шлем. Изглеждаше, че тази година Вики няма да има опция да попадне непосредствено в най-известното тенис събитие в света и ще би трябвало да премине през пресявките, с цел да повтори достижението си от 2019-та година, само че шансът се усмихна на нашето момиче, защото спортистите от Русия и Беларус бяха изключени от присъединяване и по този начин родната ни представителка още веднъж ще има опция да се изяви в същинската част на третата " мейджър " конкуренция през сезона.

Днес пък Томова изигра първия си мач на трева от началото на годината, постигайки безапелационен триумф в пресявките на WTA надпреварата в Ийстбърн. Българката не срещна никакви проблеми против казахстанката Ана Данилина и я надигра с 6:1 6:2, а по този метод си обезпечи място във финалния рунд на пресявките, в който ще премери сили с ветеранката Кирстен Флипкенс, която е някогашна полуфиналистка на Уимбълдън и играе своя предпоследен шампионат в кариерата си.

Нашата сънародничка проби още на старта и въпреки нейната съперничка да завоюва идващото си подаването, то Вики пое напълно надзор над събитията на корта и не отпусна нито гейм повече на Данилина до края на откриващия сет. Втората част протече със също толкоз изрично преимущество на Томова, коята на бърза ръка се откъсна напред с 4:0 и оттова насетне нямаше връщане назад в мача за международната номер 342.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР