Виетнам е поръчал в Русия оръжия и услуги по поддръжка

...
Виетнам е поръчал в Русия оръжия и услуги по поддръжка
Коментари Харесай

Виетнам поръчал на Русия оръжия за над 1 млрд. долара

Виетнам е поръчал в Русия оръжия и услуги по поддръжка на военна техника за над 1 милиард $, съобщи Ройтерс,  представен от Българска телеграфна агенция.

Информацията за военните поръчки от Хайной е на шефа на съветската Федерална работа за военнотехническо съдействие Дмитрий Шугаев.

" Портфолиото ни с поръчки надвишава през днешния ден 1 милиард $ ", съобщи Шугаев след визитата на генералния секретар на Виетнамската комунистическа партия Нгуен Фу Чонг в Русия. Подробности за покупко-продажбите не бяха обявени.

Русия и Виетнам развиват взаимна научно-техническа активност, изследвайки въздействието на тропическия климат върху военната техника съветско произвеждане, изясни Шугаев пред публицисти.

Представителят на Москва напомни също за доставените на азиатската страна съветски самолети Су-30МК2 и дизелово-електрически подводници от план 636.1 " Варшавянка ", както и миналогодишния контракт за продажба на съветски танкове Т-90С и Т-90СК, който се извършва " по график ".

" Естествено отделяме огромно внимание на следпродажбеното обслужване, подготвени сме да спомагаме на завода за ремонт на авиационна техника във Виетнам “, посочи Шугаев.

Руската федерация от години е главен снабдител на оръжия и военна техника за Социалистическа република Виетнам. Армията на тази страна разполага с най-нови модели съветски въоръжения - бойни самолети, кораби, стрелкови оръжия и специфична техника. През последните години страните са подписали в тази сфера контракти на обща стойност над 4.5 милиарда $, сочат данни на ТАСС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР