Виетнам е доверен и важен партньор в Югоизточна Азия, с

...
Виетнам е доверен и важен партньор в Югоизточна Азия, с
Коментари Харесай

Президентът Радев ухилен като никога досега: Тази визита е важна стъпка! Имаме богата история

Виетнам е приближен и значим сътрудник в Югоизточна Азия, с който ни свързват връзки на откровено другарство и взаимно почитание, които имат богата история допълнително от седем десетилетия. Това съобщи президентът Румен Радев при започване на срещата му на „ Дондуков “ 2 с ръководителя на Националното заседание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе. Той е на посещаване в България по покана на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, предава Българска телеграфна агенция.
Горди сме, че от 60-те до 80-те години на предишния век близо 30 000 виетнамски жители получиха обучение в наши висши образователни заведения или професионална подготовка в България, като те способстваха за построяването на актуален Виетнам, сподели президентът. Според него това е една доста добра основа, на която да бъде построено същинско и дейно стратегическо партньорство в разнообразни области от съвместен интерес.
Визитата е значима стъпка в укрепването на обичайно другарските връзки сред България и Виетнам в посока създаване на стратегическо партньорство посредством подсилване на разговора на високо политическо равнище, разяснява Радев.
Особено сме впечатлени от високия стопански растеж, който поддържате в продължение на години, сподели президентът. Засиленият политически разговор през последните години е значима причина за активизиране на двустранните стопански връзки в редица области като енергетика, индустрия, високотехнологично земеделие, туризъм, медицина, фармация, осведомителни технологии, сподели още Румен Радев.
Задълбочаване на двустранните връзки сред Виетнам и България беше тематиката на диалозите сред парламентарните делегации на двете страни по-рано през днешния ден.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР