Видовете сирена са много, като всяко е подходящо за различни

...
Видовете сирена са много, като всяко е подходящо за различни
Коментари Харесай

Кои са най-мазните сирена

Видовете сирена са доста, като всяко е уместно за разнообразни ястия и в разнообразни комбинации. Всички сирена съдържат несъмнено количество наситени мазнини.

Обикновено сиренето не се дефинира като здравословна храна, въпреки че и това би могло да се каже, стига потреблението му да бъде в умерени количества. А ето и кои са най-мазните сирена, които би трябвало да изключите от менюто си, в случай че желаете да смъкнете няколко кг.

Без прословутото италианско маскарпоне нямаше да имаме тирамису, или най-малко нямаше да бъде с подобен усет. Маскарпоне произлиза от провинция Милано.

 Камамбер

Сметаната, от която се прави това сирене, се нагрява в казани. При наличие на мазнини над 80 грама на всеки 100 грама изсъхнало тегло, маскарпоне несъмнено е най-мазното италианско прясно сирене.

Сиренето Бри, което обичайно се комбинира с алено вино в студените вечери, е доста меко и мазно сирене – то може да е леко течно и даже лигаво на пипане. Приготвя се с в допълнение добавена сметана и процентът мазнини може да доближи 50%. Вкусът му всекидневно е маслен, благоуханен и мек.

Камамбер, едно от най-известните френски сирена, произлиза от Нормандия и се прави от краве мляко. Зрее най-малко три седмици, само че усетът и качествата му могат доста да варират.

 Чедър

Като цяло, Камамбер има мек мирис на гъби и постоянно се бърка с Бри. Яде се независимо, употребява се за сандвичи или за запичане. Съдържанието на калории в 100 грама Камамбер е 297 калории и към 23 грама мазнини. Това го трансформира в сирене с висока масленост – най-малко 45 %.

Чедър е обичайно британско сирене, същинска горделивост за страната. Периодът на зреене е друг, само че положителните сирена зреят най-малко година.

Традиционният чедър е изсъхнало и ронливо сирене с бездънен, мощен усет на ядки. Американската му вариация, постоянно срещана във тип на нарязано сирене за сандвичи, е много по-преработена, мека и трагично друга на усет от британския му „ братовчед ”.

Макар да влиза в категорията на сухите и твърди сирена, в 100 грама чедър се съдържат 412 калории и 34 г мазнини, което го прави и извънредно мазно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР