Видин. Всяка година няколкостотин колоездачи - ентусиасти от цяла България,

...
Видин. Всяка година няколкостотин колоездачи - ентусиасти от цяла България,
Коментари Харесай

Задава се осмото издание на колоездачното приключение Дунав Ултра

Видин. Всяка година няколкостотин колоездачи - запалянковци от цяла България, Румъния и други страни се включват в изминаването на най-популярния веломаршрут на Балканите - Дунав Ултра. Това оповестиха уредниците на самодейността.

Маршрутът е с обща дължина 740 км. и следва северната граница на България, преминавайки от запад на изток по поречието на река Дунав до Черно море.

На 2-ри септември в гр. Видин, за 8-ма подред година ще се организира промо събитието - Дунав Ултра - тази година под наслов Обратно при реката. 150 велосипедисти от България и Румъния се събират в старопрестолния град, с цел да започват дружно и изминат дистанцията на маршрута до крайната му точка - село Дуранкулак (Общ. Шабла). Преходът е самостоятелно предизвикателство за всеки и идея за разпространение на над 110 обитаеми места в България, през които минава траекторията маршрутът.

" Тази година сме очевидци на рекордно висок интерес към маршрута през целия сезон " показа Борис Бегъмов, създател на Дунав Ултра. “ Радва ни фактът, че в приключението се включват освен дейни колоездачи, само че и фенове, начинаещи, даже фамилии с деца. Както българите, по този начин и чужденците се впечатляват най-много от характерната природа към Дунава, исторически забележителности и дунавската кухня. А към този момент и от нашата Дунав Ултра бира ", добавя Бегъмов.

Всички най-интересни места по маршрута и доста потребна информация за неговото така наречен " селфгайдед " (самоорганизирано, бел. ред.) изминаване е показана в (налично за Android и iPhone). Интересни интензивности взаимно с сътрудници и общини, също спомага за годишно възходящото любознанието към маршрута.

Част от топ забележителностите, през които минава Дунав Ултра маршрутът са: крепостта " Баба Вида " във Видин, бирената фабрика в Лом, корабът " Радецки " в гр. Козлодуй, площад " Дико Илиев " в гр. Оряхово, античният град Улпия Ескус в село Гиген, чешмата " Елия " в гр. Никопол, крепостта " Димум " в гр. Белене, римският легионен лагер " Нове " в гр. Свищов, домът на Филип Тотю в гр. Две могили, централният площад “Свобода ” в гр. Русе, археологическият комплекс " Дуросторум-Дръстър " в гр. Силистра.

Подробна информация за обектите и местата е показана в.

Началото на тазгодишното всеобщо изминаване на маршрута ще бъде обещано на 3-ти септември във Видин. Най-възрастният участник-колоездач е 73-годишният Петър Димитров от Добрич, за който предизвикването е изминаване на дистанцията е за втора подред година. Всички участници в прехода пък ще бъдат приветствани от 81-годишния доайен Койчо Пенчев - буен колоездач и домакин-уредник на къщата музей Филип Тотю в Две Могили.

Най-младите участници в тазгодишния преход ще опитат да изминат 700-километровото разстояние за по-малко от 48 часа, само че главните групи ще изминат дистанцията с график сред 5 и 10 календарни дни. За първи път в Дунав Ултра приключението тази година се причислява румънски екип с тандем велосипед (велосипед за двама).

Очаква се прекосяването на колоездачите да бъде огромната лятна атракция по поречието на Дунав и Добруджа през тази година.

Организаторите са подготвили спомагателни специфични интензивности за разпространение на обитаемоте места, за които може да следите в.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР