Видео улови драматичния момент, в който суперяхта потъна край бреговете

...
Видео улови драматичния момент, в който суперяхта потъна край бреговете
Коментари Харесай

Суперяхта потъна в морето! Вижте кадри от бедствието ВИДЕО+СНИМКИ

Видео улови трагичния миг, в който суперяхта потъна край крайбрежията на Южна Италия.

Яхтата „ Сага “, която е била издигната в Монако през 2007 година, е плавала от Галиполи за Милацо, само че на остров Сицилия – през нощта в събота, се случило злополучие.

Докато пресичал залива Squillace - в долната част на на италианския „ ботуш “ (бел. ред.: формата на полуострова, върху който е ситуирана Италия) – корабът почнал да има проблеми, поради това капитанът изпратил сигнал за помощ късно през нощта.

Корабите на бреговата защита били изпратени от пристанището на Кротоне и открили, че лодката се пълнела с вода в задния си край. Също по този начин яхтата била на към 15 километра от яхтеното пристанище Катандзаро.

Четирима пасажери и един член на екипажа – всички италианци, били неотложно свалени от яхтата, само че други четирима членове на екипажа, в това число капитана – останали, с цел да се опитат да спасят потъващата суперяхта.

В ранните часове на неделя бил изпратен и влекач от Кротоне, с цел да направи опит да изтегли „ Сага “ назад до пристанището. По време на избавителната интервенция корабът почнал да се накланя мощно надясно и потопен.

Кадрите, направени от италианската брегова защита, снимали какво се е случило по време на избавителната интервенция. От видеото излиза наяве, че кърмата на лодката изчезнала под вълните и водата достигнала линията на покрива.

Това принудило спасителите да спрат да я теглят, защото тя потънала и само се виждал към този момент вдигналия се нос на яхтата във въздуха.

„ Сага “ потънала към 13:00 ч. – в неделя, като четиримата останали членове на екипажа били отведени на безвредно място, преди тя да изчезне в дълбините на морето.

По случая към този момент е почнало следствие, с цел да бъдат открити аргументите за потъването.









Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР