Видео технологията, управлявана от данни, поема рутинните задачи и осигурява

...
Видео технологията, управлявана от данни, поема рутинните задачи и осигурява
Коментари Харесай

Умната видео технология в помощ на медицината?


Видео технологията, ръководена от данни, поема рутинните задания и обезпечава повече време на медиците за персонален контакт с пациентите (снимка: Milestone Systems)

Все по-често се приказва за дефицита на медицински личен състав и неговата натовареност с административни и рутинни задания, което води до по-малко време, отделено за грижа за пациентите. Като част от решението държавните управления в някои страни възнамеряват огромни вложения в цифровизацията на бранша на опазването на здравето. Видео технологията играе значима роля за триумфа на тези проекти, като оказва помощ на медицинския личен състав да поставя по-добри грижи за своите пациенти.

Видео технологията, ръководена от данни, може да поеме някои от рутинните задания. Така се обезпечава повече време за персонален контакт с пациентите.

Томас Йенсен, основен изпълнителен шеф на Milestone Systems, споделя три образеца, които демонстрират по какъв начин ръководената от данни видео технология може да способства за позитивна смяна на опазването на здравето в бъдеще. Подобен образец към този момент има и в България.

1. Предупреждение, в случай че някой падне

Видео технологията, ръководена от данни, може да разграничи дали някой пада, дали е седнал, коленичил или завързва връзката на обувките си. Ако има рухване, видео системата неотложно предизвестява личния състав, като показва местоположението и оказва помощ за бърза реакция. Ако рухването е в резултат на инфаркт или инсулт, всяка спестена минута може да избави живот.

Томас Йенсен, основен изпълнителен шеф на Milestone Systems, показа образци за това по какъв начин видео технологията способства за позитивна смяна в опазването на здравето
(снимка: Milestone Systems)

2. Улесняване на напредването на пациенти при интервенция

Транспортирането на пациентите от техните стаи до хирургичната зала постоянно изисква да се употребяват болнични асансьори. Видео технологията, ръководена от данни, може да способства за минимизиране на закъсненията при отвеждането на пациентите към интервенция. Технологията разпознава по кое време хирургическите кревати влизат в асансьора, а също и деактивира бутоните за повикване от другите етажи, и задава вярната посока на асансьора до операционния етаж

3. Подпомагане сигурността на пациентите и личния състав

Видео технологията, в композиция с образован звуков разбор, може да разпознае боязън, яд и вербална експанзия. Сигнализирането на медицинския личен състав за евентуален спор разрешава да се намесят навреме и да предотвратят ескалирането на случая до физическа демонстрация. Ако пациент се пробва да се самонарани в стаята си, личния състав може да употребява двупосочна аудио връзка, с цел да реагира бързо в опит да успокои пациента и да го уведоми, че помощта е на път.

Българският образец

В България, една от най-модерните лечебни заведения има интегрирано решение с видео технология, а точно XProtect, разработван от Milestone Systems. Основните цели, за които се употребява решението, са защита на болничното заведение и наблюдаване за понижаване на случаите до нула.
Системата за сигурност се употребява за мониторинг на откритите площи, паркингите и общите елементи. Тя има значима роля при контрола на качеството на обслужването.

С грижа за най-малките пациенти е обезпечено непрекъснато наблюдаване и на отделението по неонатология. Постоянното видеонаблюдение на родилките и кувьозите за бебетата в болничното заведение спомага за по-оптимизираната активност на медицинските чиновници.

Посредством въведената идентификация с биометрични данни (отпечатък) в системата за надзор на достъпа се пази достъпът до сериозни пространства като лабораториите и складовете с медикаменти на болничното заведение.

Видео технологията, ръководена от данни, има капацитет да преобрази бъдещето на опазването на здравето към по-добро. За да могат пациентите и личният състав да одобряват това, би трябвало да използваме тази технология по верния метод – отговорно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР