Видео, публикувано във вторник от неправителствената организация Columbia Riverkiper, показва

...
Видео, публикувано във вторник от неправителствената организация Columbia Riverkiper, показва
Коментари Харесай

Потресаващо: Риби се варят живи в сгорещена от слънцето река

Видео, оповестено във вторник от неправителствената организация Columbia Riverkiper, демонстрира група риби сьомга, плуващи в приток, покрити с червени лезии и бели гъбички вследствие на стрес и излагане на рискови температури, оповестява Guardian.

Сьомгата в река Колумбия " се е сварила съвсем жива " поради повишението на температурата на водата по време на рекордната гореща вълна в северозападната част на Тихия океан. Група бранители на правата на животните видяха тревожната панорама.

В деня на видеото реката доближи температура от 21 градуса по Целзий, което е смъртоносно за тези риби, в случай че са изложени на нея за дълго време. Законът за чистите води не разрешава температурите в реките да се покачват над 20 градуса.



Тази сцена е различен образец за трагичните смъртни случаи, породени от жегата - резултат от климатичните промени. Те към този момент са умъртвили стотици хора в северозападната част на Тихия океан и Канада, евентуално убивайки хиляди морски животни и разпалвайки десетки огнища в района.

Но това не се дължи единствено на горещата вълна, а и поради многочислените язовири, които забавят потока на водата в продължение на десетилетия, предизвиквайки застояване на водите и повишение на температурата на реките.

Десетки хиляди сьомги към момента живеят в Колумбия и Змийската река и защото реките се затоплят още повече през идващите два месеца, доста риби още ще умрат. Като се има поради, че сьомгата в Змийската река към този момент се смята за застрашена, загубата единствено на дребна част от нейната популация може да има тежки последствия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР