Ветото, което наложи президентът е негово конституционно право, но аз

...
Ветото, което наложи президентът е негово конституционно право, но аз
Коментари Харесай

Младен Маринов: Заразата не чака никой

Ветото, което наложи президентът е негово конституционно право, само че аз персонално бях сюрпризиран. Армията би трябвало да бъде употребена, тъй като никой не знае какъв брой ще продължи това изключително състояние и тя би трябвало да се употребява в границите на компетентността, която има. Да прави взаимни охранителни действия и да подкрепя полицията. Законодателят би трябвало да реши и Министерство на вътрешните работи ще извърши всяко решение. Лично аз желая да влезе законът в действие, с цел да прилагаме ограниченията. Заразата не чака никой. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия вътрешният министър Младен Маринов  Младен Маринов Младен Маринов е роден на 21 ноември 1971 година в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1942
По думите му военните ще бъдат в подчинени на Министерство на вътрешните работи, тъй като те дават отговор за спазването на реда в спокойно време. "Засега Министерство на вътрешните работи се съблюдава със обстановката, само че армията може да се употребява за възобновяване на изтощения запас. Искам да благодаря на хората, които започнаха да съблюдават наложените ограничения ", сподели още шефът на Министерство на вътрешните работи.

Парламентът с изключително съвещание поради ветото на президента

Той съобщи, че контролно-пропусквателен пункт са, с цел да се предотврати отиването на хората от по-малките градове към по-големите. "Карантината е наложителна за всеки, който се прибира в страната от чужбина. Бе изменен и Наказателния кодекс. Над 100 са формираните досъдебни производства. Хората би трябвало да има поради освен наказванията, само че и това, че могат да провокират взрив на болестта ", акцентира още той.

Вътрешният министър съобщи, че получават доста сигнали от съседи на хора под карантина, които не я съблюдават.

"Имаше огромни опашки на контролно-пропусквателен пункт и минаваха съвсем всички в събота, направих инспекция. Трябва време за адаптиране към тази тежка мярка. Полицаите бяха гъвкави, множеството хора схванаха и се съобразиха с това да не пътуват напразно. Няма по какъв начин да се следи дали всеки е болен или не. Например Перник е доста покрай София и много хора работят от там в столицата. Разчитаме и на съвест и отговорност ", добави Маринов.

"Всички би трябвало да се грижим за възрастните хора. С кметовете, които са хората на терен и с доброволчески труд, служителите на реда, пожарникарите се включват и се грижим за тези хора ", посочи още той.

"Статистиката демонстрира, че престъпността е намаляла, което е разбираемо, тъй като хората са си по домовете. Нямаме нито едно откраднато транспортно средство в цялата страна ", сподели той.

190 към този момент са инфектираните с ковид в България

На въпрос до каква степен е стигнало следствието за нападението над Слави Ангелов, той съобщи, че се работи по случая.

Маринов съобщи, че ГДБОП следи всяка една обява в киберпространството за такива, които целят да основават суматохи в обществото поради ковид.

"Нашите планове са с навременни ограничения да предотвратим налагането на карантина. Нашата цел е да не допуснем огнища, а в Банско данните демонстрираха, че има такова и по тази причина се наложи карантина. След въвеждането на ограниченията е обикновено в хората да има стрес ", добави още вътрешният министър.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1942  Германски милиардер и притежател на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19 Германски милиардер и притежател на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19  Със 100 за ден скочиха умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати Със 100 за ден скочиха умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати  1,5 млн британци с хронични болести са призовани да се самоизолират за три месеца, с цел да се спасят от ковид 1,5 млн британци с хронични болести са призовани да се самоизолират за три месеца, с цел да се спасят от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР