Вероятно знаете приказката за Синята брада – френската народна приказка,

...
Вероятно знаете приказката за Синята брада – френската народна приказка,
Коментари Харесай

Жената, която уби семейството си за парите от застраховката

Вероятно знаете приказката за Синята брада – френската национална приказка, преразказана от Шарл Перо. Синята брада е мъж, който се дами редица пъти, само че съпругите му непрекъснато изчезват. Когато взима следващата си жена обаче, тя открива телата на някогашните му, подредени в заключена стая.

 Barbebleue

Синята брада и брачната половинка му, илюстрация: Густав Доре

Бел Гинес емигрира в Съединените щати от Норвегия някъде сред 1881 и 1886 година Твърди се, че е била пребита от мъж, до момента в който е бременна, когато е на 17 години, което е предизвикало импровизиран аборт… и много ярка смяна в характера й. Предполага се, че мъжът е умрял малко по-късно като е имал признаци на отравяне, само че има малко сведения в поддръжка на това. Все отново този случай може да е повода Бел да се реалокира в Америка, само че въпреки всичко е допустимо просто да желае да бъде със сестра си, която емигрира няколко години по-рано.

Година след стартирането на магазинa бизнесът към този момент не върви. Поне до момента в който постройката на магазинчето не се възпламенява и Гинес и брачният партньор й не съумеят да съберат застраховка за „ случая “. През идващите няколко години две от децата им, Каролин и Аксел, умират, съгласно докторите, от изострен колит. Въпреки това, доста от признаците на тази болест, като да вземем за пример болежка в корема, са и признаци на отравяне. И Каролайн, и Аксел имат застраховка живот, която още веднъж цялостни джобовете на Бел.

 Opisthotonus in a patient suffering from tetanus - Painting by Sir Charles Bell - 1809

Опистотонус – признак на натравянето със стрихнин

Съпругът й умира през 1900 година – много комфортно, в деня, в който двете му застрахователни полици се припокриват… Има няколко разнообразни теории по какъв начин е починал, само че съгласно смъртния му акт сърцето му стопира. Лекарят, който го посещава, в началото счита, че страда от отравяне със стрихнин, само че по-късно се отхвърля от тезата ти. Никой не намира гибелта за подозрителна, макар че фамилията на Соренсън желае тя да бъде разследвана. Техните претенции в никакъв случай не са почетени. Гинес прибира 8000 $ (около 217 000 $ днес) от застраховката му.

През 1901 година Бел употребява парите, с цел да купи плантация в Ла Порт, Индиана. Малко след покупката, част от парцела изгаря и, както се досещате, тя още веднъж взима пари от застрахователните компании…

Малко по-късно дамата срещна (втория) мъж на живота си: Питър Гънс. Господин Гънс е вдовец с две дъщери. Двойката се дами на 1 април 1902 година и Питър дружно с дребните се мести във фермата при госпожа Гинес и нейните две дъщери. За страдание, неприятни неща постоянно се случват с децата, когато Бел е наоколо, и скоро след сватбата дребната щерка на Питър почива от „ незнайни аргументи “. Смъртта й настава, до момента в който Бел сама се грижи за нея.

 Cleaver (PSF)

През декември 1902 година самият господин Гънс също среща онази с косата, когато сатър за месо падна на главата му, убивайки го на място. Една от дъщерите вижда Бел да ридае над тялото му. По-късно момичето споделя: „ Майка ми умъртви баща. Тя го удари със сатъра и той умря “, което провокира следствие на гибелта на мистър Гънс. Следователят изначало е уверен, че това е ликвидиране, само че Бел съумява да го убеди, че не е направила нищо неприятно. Тъй като по това време тя е бременна, допустимо е да е употребила бременността си, с цел да подчертае какъв брой почтена и безобидна е. Тя въпреки всичко прибира 3000 $ (около 81 000 днес) от застрахователната лавица на брачна половинка си.

През май 1903 година ражда наследник, Филип. По-голямата щерка на починалия мистър Гънс отива да живее със собствен чичо, което най-вероятно избавя живота й.

Овдовяла за следващ път Гинес пуска публикация в няколко огромни вестници:

И въпреки всичко всички тези изгубвания не можеха да останат незабелязани в личния й дом. Осиновената й щерка, Джени, която към този момент се е потвърдила като едва звено след гибелта на втория брачен партньор на Бел, през 1906 година внезапно изчезна. Гинес споделя, че я е изпратила да учи в Лос Анджелис, само че момичето в никакъв случай повече не е забелязано.

През 1907 година Бел е видяна с мъж, който купува безценен брачен пръстен; той скоро също изчезва. По-късно тя печели вниманието на Андрю Хелгелейн, безпаричен подведен несретник, който изтегля всички си пари от банковата си сметка и по-късно, естествено, изчезва.

 Large bonfire

В къщата са открити четири тела: три на деца, за които се допуска, че са Люси, Миртъл и Филип, и обезглавеното тяло на жена. Лампър е задържан за ликвидиране и палеж, само че имаше някои спекулации дали тялото на дамата в действителност е на Бел или не – без главата зъболекарят не можеше да ревизира зъбите й, а тялото наподобява прекомерно малко, с цел да бъде нейното.

И тогава цялата кървава картинка се разкри. Различни непознати предмети са открити в руините на къщата на Гинес, а живият от братята Хелгелейн се появява и твърди, че тя е „ златотърсачка “, която убива мъже и им взима парите. Шерифът обаче не е уверен и по тази причина Айл поема нещата в свои ръце. Той пита Джо Максън, последния занаятчия във фермата, дали Гинес има някакво място, където постоянно копае дупки. Отговорът е място наоколо до свинарника, което апропо има и извънредно висока ограда.

Айл взима една лопата и стартира да копае. Той намира брат си – в последният гроб, който Гинес изкопава. Тялото му е нарязано и поставено в чували от брашно. Те намират още няколко натрупа, един от които явно е на Джени…

В това домашно гробище са открити към 12 тела. Можеше и да са повече, само че труповете са нарязани и действително беше мъчно да се реши. Копаенето продължи и се показваха от ден на ден и повече тела. Много от тях в никакъв случай не са разпознати.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР