Веригата редуцира теглото на изделията за пакетиране, въведе прибори и

...
Веригата редуцира теглото на изделията за пакетиране, въведе прибори и
Коментари Харесай

BILLA пести над 1,9 тона пластмаса годишно

Веригата редуцира тежестта на изделията за пакетиране, вкара принадлежности и торба за извършване на покупки от различни материали
През 2021 година BILLA България предприе спомагателни стъпки в поддръжка на дълготрайната си тактика за понижаване на количеството пластмаса и материали от изкуствени съединения. Търговската верига редуцира с 5% тежестта на тарелките за месо лично произвеждане, което ще докара до понижаване на пластмасата с 1,9 тона за интервал от 1 година.

Компанията разполага с 36 филиала с транжорни, които употребяват над 3 000 000 опаковки на годишна база. Eто за какво, комерсиалната верига насочи старания към последователното понижаване на опаковките и възстановяване на техните екологични индикатори. От 2020 година и с помощта на своите снабдители, BILLA вкара в приложимост нови опаковки за месо със защитна атмосфера (MAP-опаковки), направени от 90% рециклиран материал. В допълнение, в зона „ Деликатеси “ веригата предлага на потребителите и дървени принадлежности за хранене от природосъобразен материал. Пластмасовите такива ще бъдат продавани до привършване на количествата като се възнамерява въвеждането на принадлежности от различни на пластмасата материали за многократна приложимост.

„ Осъзнаваме отговорността, която носим към околната среда и по тази причина надграждаме напъните си в посока понижаване количеството артикули от пластмаса. Този блян се затвърди още през 2020 година, когато в 33 магазина от нашата мрежа въведохме регали за излагане на артикули, направени от различни материали, а през летния интервал на актуалната година въведохме в комерсиалните си обекти и торба за извършване на покупки от биопластмаса, “ показа Вигинтас Шапокас, изпълнителен шеф на BILLA България.

Торбата за извършване на покупки от биопластмаса – компостируем материал, за който не са употребявани невъзобновяеми запаси, е следващ продукт, който BILLA вкарва в приложимост. Веригата я предлага като опция за своите клиенти, ангажирани с опазването на природата и нейните запаси. Това е нова стъпка в същата посока, след въвеждането на 100% рециклируемата торба, направена от над 80% рециклиран материал, напролет на актуалната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР