Великотърновското село Ресен потъна в скръб след смъртта на 39-годишния

...
Великотърновското село Ресен потъна в скръб след смъртта на 39-годишния
Коментари Харесай

Токов удар в ресторант уби сина на бургаски водолаз

Великотърновското село Ресен потъна в тъга след гибелта на 39-годишния Николай Кочев. Младият мъж умря ненадейно на работното си място на 20 август, а околните му са безапелационни, че има опит да бъде прикрита повода за нещастието. Според съдебно-медицинската експертиза и данните от аутопсията на тялото на Николай, сърцето му безусловно се е пръснало за секунда от токов удар. Почернените близки упорстват за правдивост и се молят институциите да си свършат работата, тъй че да не се случат и още нещастия в неизправната кухня на заведението, в което е работел младият мъж.

„ Семейството ни е унищожено, след черната новина, че брат ми е умрял сякаш от инфаркт на работното си място в „ Resen Lodge guest house “. Оказа се токов удар заради нередовност в електрическата апаратура в кухнята на този обект. Собствениците, които са холандци, са пробвали да скрият истината за случилото се, като са декларирали,че брат ми е умрял в резултат на сърдечен удар. Това съобщи пред Флагман.бг братът близнак на Николай – Жельо Кочев, който в работи в Ирландия.

Двамата са синове на уважавания някогашен шеф на водолазите в Бургас Неделчо Кочев, който през 1992 година почина при трагичен случай по време на лов в Странджа, улучен от рикоширал патрон.

Брат ми в никакъв случай не е имал здравословни проблеми и резултатите от аутопсията го потвърдиха. Криминалистите, които са пристигнали на обекта, са открили, че контактите са окъсявали и по кухненските уреди е протичал ток. Съдебната експертиза на тялото на брат ми е потвърдила, че е бил погубен от токов удар. В момента това заведение към момента работи и аз се притеснявам това да не се случи и на различен от личния състав “, съобщи съкрушеният брат Жельо Кочев.

Майката на Николай – Лазарина разполага с документи, доказващи повода за гибелта на сина ѝ. През март месец тази година той си пристигнал да оказва помощ по ремонт на фамилната къща в село Ресен и считал да се връща в Ирландия, където дружно с брат си дълги години вадели хляба си като готвачи в реномирани заведения.

„ Холандците, които са притежатели на хотела с ресторант в селото ни, разбрали, че идва младеж с опит като готвач, който владее западни езици. Извикаха го на изявление и на втория ден му споделиха да стартира работа. Той доста се зарадва, тъй като искаше да остане в България, да си подреди живота и с приятелката му да основат семейство. Според него това беше доста добра опция. Ники ходеше с готовност на работа в тази кухня, само че за 20 дни ми го погубиха. Когато го е взел холандецът, заречен да му направи трудов контракт, само че за цялото това време той по този начин и не подписа.

На 20 август отиде обикновено на работа, аз също – логопед съм във Велико Търново. Още бях там, когато служител на реда ми се обади и ми сподели, че както стоял на работа синът ми Николай паднал и умрял. Брат ми незабавно отиде на мястото, отидоха и още очевидци. Извикали са лекаря, който единствено е открил гибелта. Направи се аутопсия и правосъдният доктор сподели, че е токов удар. След като е паднал, синът ми е счупил и черепа си.

След гибелта на Николай е идвала комисия за ел. инсталацията. Установено е нарушаване, погрешно сложени кабели под машините за готвене, неизправни щепсели и контакти. Вървяло е ток по масите, където Ники трябваше да реже продуктите. Когато е паднал, в обекта е имало единствено една сервитьорка, която чула, че пада нещо, незабавно е отишла и го е намерила. Искала да му окаже първа помощ, само че видяла кръвта от главата, уплашила се доста. Веднага по-късно е изгонена от работа, с цел да не може да бъде очевидец.

Помещението, което е несъмнено за кухня, е 2 на 2, цялостно е с печки, с маси за готвене. Няма къде да се обърне човек. Казах му да не върви да работи, тъй като там се сменят сервитьори и готвачи без контракти. В момента тече следствие и притежателите на хотела подкупват чиновници, които са работили там, да дават подправени показания “, съобщи майката на Николай – Лазарина Кочева, която желае единствено едно – да предотврати нова смъртоносна покруса в кухнята, която погуби сина ѝ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР