Великобритания все още ще плаща за Brexit през 2064 г.,

...
Великобритания все още ще плаща за Brexit през 2064 г.,
Коментари Харесай

Великобритания все още ще плаща за Brexit през 2064 г.

Великобритания към момента ще заплаща за Brexit през 2064 година, съгласно формалните прогнози, които дефинират общата сметка за овакантяване на Европейския съюз на 37.1 милиарда паунда (41.4 милиарда евро).

Пълното въздействие на Brexit върху английската стопанска система може в никакъв случай да не е известно, само че растежът на търговията евентуално ще се забави, а бизнес вложенията към този момент са забавени, твърди в собствен отчет Службата за бюджетна отговорност на Обединеното кралство.

 Англия заплаща на Европейски Съюз €41.1 милиарда за Brexit
Англия заплаща на Европейски Съюз €41.1 милиарда за Brexit

Брюксел чака Лондон да даде повече

Една област, в която цифрите са по-ясни, е съглашението Англия да заплати " сметката за развода " на Европейски Съюз, когато напусне блока. Според изчисленията на службата тя ще бъде 41.4 милиарда евро, което подхожда на предходните оценки на английското държавно управление.

Докато по-голямата част от разноските - към 75% - ще бъдат покрити до 2022 година, заплащанията към Европейски Съюз за отговорности като пенсиите на чиновниците могат да продължат и през 60-те години на сегашния век, се споделя в отчета.

 Лондон може и да не заплати нищо за Brexit
Лондон може и да не заплати нищо за Brexit

Ако Европейски Съюз не подпише комерсиално съглашение

Обединеното кралство има проект за прекъсване на заплащанията от съглашението за овакантяване, с цел да принуди Европейски Съюз да съблюдава обещанията си за комерсиална договорка.

По-широкото влияние на измененията в миграционните модели и търговията, произлизащи от Brexit, ще понижи размера на заплащанията за развода, само че държавното управление на Тереза ​​Май към момента не оповестява задоволително детайлности, с цел да даде опция за надеждно моделиране на бъдещите договорености сред Англия и Европейски Съюз.

 Британците не желаят имигранти, само че стопанската система им се нуждае обезверено от тях
Британците не желаят имигранти, само че стопанската система им се нуждае обезверено от тях

Недостигът на служащи към този момент е реалност в някои браншове

" Предвид актуалната неустановеност във връзка с метода, по който държавното управление ще отговори на избора и компромисите, с които се сблъсква по време на договарянията, към момента нямаме основателна база за прогнозиране на прецизен резултат, върху който бихме могли да обусловим нашата прогноза ", показват специалистите.

" Освен това, даже в случай че резултатът от договарянията беше предвидим, въздействието му върху стопанската система, паричната политика и обществените финанси към момента би било нестабилно ", прибавят те.

 Експерти: Англия губи при всички сюжети за Brexit
Експерти: Англия губи при всички сюжети за Brexit

При всяко състояние растежът на стопанската система ще пострада

Очакванията на английската организация включват:

- Преговорите на Обединеното кралство за нови търговски условия с Европейски Съюз и други страни " ще забавят темпа на напредък на вноса и износа " за интервал от 10 години;

- Англия ще одобри по-строг режим на миграция след Brexit, само че въпреки всичко няма да успее да реализира задачата си за понижаване на чистата миграция с мечтаните " десетки хиляди " души годишно;

 Кои европейски страни ще пострадат най-вече от
Кои европейски страни ще пострадат най-вече от " корав " Brexit?

Най-тежък удар ще понесат главните търговски сътрудници на Лондон

- Растежът на вложенията ще остане " обуздан " поради несигурността, обвързвана с Brexit, " макар актуалните удобни за вложенията условия, основани от исторически ниски разноски по заеми " ;

- Когато бъде обяснен режимът за търговия след Brexit, e евентуално леко повишение на растежа на Брутният вътрешен продукт.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР