Великобритания привика френския посланик в Лондон по повод на задълбочаващия

...
Великобритания привика френския посланик в Лондон по повод на задълбочаващия
Коментари Харесай

Лондон привика френския посланик

Великобритания привика френския дипломат в Лондон във връзка на задълбочаващия се спор за риболовните права след Брекзит, съобщи БНР.

Британският външен министър Лиз Тръс написа в Туитър, че е инструктирала министъра по европейски въпроси Уенди Мортън да привика френския дипломат за диалози през днешния ден, с цел да даде пояснения за „ разочароващите и непропорционални закани, отправени против Англия и Нормандските острови.

Британски траулер бе арестуван от френските управляващи в пристанището Хавър, тъй като не е разполагал с лиценз за лов на риба, както те настояват. Министърът на околната среда Джордж Юстъс обаче съобщи, че Европейски Съюз е издал лиценз на траулера и няма пояснение за какво името му след това е било извадено от листата, даден на Европейски Съюз. Франция бе ядосана от решението на Англия и остров Джърси предишния месец да не дадат риболовни лицензи на френски кораби, изтъквайки че това е нарушаване на договорката за Брекзит.

Париж предизвести, че ще блокира влизането на английските плавателни съдове в някои пристанища идната седмица и ще затегне инспекциите по английските кораби и товарни камиони, в случай че разногласието за риболовните лицензи не бъде решен до 2 ноември. След среща нощес на държавното управление под председателството на министъра за Брекзит лорд Дейвид Фрост негов представител съобщи, че френските дейности са неоправдани и наподобяват несъвместими със Споразумението за търговия и съдействие и интернационално право.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР