Великобритания обяви, че напълно ваксинираните пътници, завръщащи се в Англия

...
Великобритания обяви, че напълно ваксинираните пътници, завръщащи се в Англия
Коментари Харесай

Британските власти отмениха карантината за пристигащите от Франция в Англия

Англия разгласи, че изцяло имунизираните пасажери, завръщащи се в Англия от Франция, към този момент няма да подлежат на карантина. Така бе анулирано изключителното предписание, наложено поради ковид предишния месец на прилежащата на Англия страна, съобщи Ройтерс.

Промяната влиза в действие в 3 ч. по Гринуич на 8 август. Решението бе взето през вчерашния ден късно вечерта от английските управляващи. Според тях смяната по отношение на статута на Франция ще помогне за опростяване на пътническите правила и ще разреши повече " свободни от карантина пътувания " от повече места за стимулиране на блокираната от ковид туристическа и пътническа промишленост.

Англия има една от най-бързите имунизационните акции против ковид в света, само че английското държавно управление до момента спираше авиокомпаните и пътническите компании да се движат напълно свободно чрез редица правила и промени в последната минута, които плашеха туристите. Британските управляващи са въвели и по този начин наречената светофарна система по отношение на непознатите страни и пътуванията от тях. Тя е използвана за Англия.

Нискорисковите по отношение на ковид страни са в по този начин наречения зелен лист. Идващите от тях не подлежат на карантина в Англия. Страните със междинен риск са в по този начин наречения кехлибарен лист, а страните с висок риск са в по този начин наречения червен лист. Спрямо " алените страни " има условие за пасажерите от тях да се карантинират в Англия на собствен разходи в особено определен от управляващите хотел за 10 дни. Има и специфична категория наречена " кехлибарен плюс лист ". Там точно до момента беше Франция и за идващите оттова се изискваше до момента карантина в Англия.

С новото решение на английските управляващи Австрия, Германия, Словения, Словакия, Латвия, Румъния и Норвегия се прибавят от кехлибарените измежду зелените страни от 8 август. Това значи, че идващите оттова в Англия не би трябвало да се самоизолират, без значение дали са изцяло имунизирани или не. От аления в кехлибарения лист са преместени Индия, Бахрейн, Катар и ОАЕ. А от кехлибарения в аления лист са сложени пък Грузия, Мексико, Реюнион и Майот, добавя Би Би Си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР