Великобритания, която председателства Съвета за сигурност на ООН, свиква днес

...
Великобритания, която председателства Съвета за сигурност на ООН, свиква днес
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН се събира! Разглеждат случая „Буча

Великобритания, която ръководи Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, привиква през днешния ден съвещание на Съвета за сигурност, с цел да разиска " кланетата, осъществени от съветски нашественици в Буча, Киевска област. " Това заяви в Twitter Барбара Удуърд, непрекъснат представител на Англия в Организация на обединените нации.

„ Обединеното кралство привиква съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по тематиката за Украйна. Ще обсъдим увеличението на количеството доказателства за военни закононарушения, в това число от Буча. Ще използваме нашето председателство на Съвета за сигурност, с цел да подсигуряваме бистрота, отчетност и правдивост “, се споделя в известието.

Във видео, оповестено в Twitter, Удуърд означи, че този уикенд, в репортажи от Буча, хората са видели невъоръжени украински цивилни, застрелвани с ръце, вързани зад тила.

" Повече от 800 тела бяха оставени на улицата или хвърлени в всеобщи гробове. Жени бяха изнасилени пред очите на децата им ", акцентира посланикът.

Същевременно генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изиска без значение следствие на случилото се. Украинският президент Володимир Зеленски упрекна ден по-рано Русия в убийства и изтезания, откакто в град Буча в Киевска област бяха открити стотици трупове на цивилни.

„ Категорично отхвърляме всички обвинения”, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той означи, че експерти от съветското министерство на защитата са разкрили признаци за „ подправени видеа” и „ фейкове” в фрагментите, показани от украинските управляващи като доказателства за всеобщо ликвидиране, за което упрекват Русия.

„ Ако се съди по това, което видяхме, не може да имаме доверие на тези кадри”, съобщи Песков. И добави, че „ тази информацията би трябвало съществено да бъде сложена под съмнение”.

Руският външен министър Сергей Лавров назова „ подправена атака” обстановката в Буча. По думите му там е проведена инсценировка, която в Украйна и на Запад тиражират по всички малките екрани и обществени мрежи.

„ Тези дни бе подхваната фейкова офанзива в град Буча, Киевска област, откакто градът бе изоставен от съветските военнослужещи в сходство с проектите и постигнатите съглашения. Там след няколко дни е била проведена инсценировка, която се тиражира по всички малките екрани и обществени мрежи от украинските представители и техните западни покровители”, разяснява Лавров на среща със заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР