Великобритания изпрати в Украйна елитни спецчасти, които ще обучават украинската

...
Великобритания изпрати в Украйна елитни спецчасти, които ще обучават украинската
Коментари Харесай

Великобритания изпрати спецчасти да обучават армията в Украйна

Великобритания изпрати в Украйна елитни спецчасти, които ще образоват украинската войска да употребява противотанковите оръжия, изпратени от Лондон, оповестява " Скай нюз ".

Причината е, че Обединеното кралство се притеснява от ескалация на напрежението в района.

В страната е пристигнала група от 30 английски военни от елитните елементи, която ще образова украинските въоръжени сили в използването на новите противотанкови снаряди, изпратени от Англия.

Обърща се внимание на обстоятелството, че става въпрос за военни от специфичните елементи, които вземат участие в новосъздадената бригада на специфичните сили на армията. Те са пристигнали в Украйна със същите военни полети, с които Лондон достави 2000 противотанкови оръжия в страната.

По-рано английският силов министър Бен Уолъс разгласи, че Англия ще достави на Украйна леки противотанкови оръжия за " самозащита ".

От своя страна представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че изпращането на оръжия и войски на Украйна от страна на Англия и Канада единствено удостоверява страховете на Москва за това, че Западът приготвя провокация на украинска територия.

В последно време Западът и Киев насочат обвинявания към Русия, че има намерение да нахлуе в Украйна. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира тези изказвания като " празни и неоснователни ", служещи като измама за ескалация на напрежениетои увери, че Русия не съставлява никаква опасност за никого. Песков обаче не изключи опцията за провокации, целящи да оправдаят сходни обвинявания, и предизвести, че опитите за потребление на военна мощ за разрешаване на рецесията в Югоизточна Украйна ще имат доста съществени последствия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР