Великобритания иска търговските й отношения с Канада да преминат на

...
Великобритания иска търговските й отношения с Канада да преминат на
Коментари Харесай

Великобритания иска подобряване на търговските отношения с Канада след Брекзит

Великобритания желае комерсиалните й връзки с Канада да преминат " на по-висока степен " след Брекзит, съобщи в Торонто английският външен министър Доминик Рааб, представен от " Франс прес ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Искаме да разтеглим хоризонтите си и да издигнем равнището на упоритостта си в света ", съобщи Рааб на взаимна конференция с канадската си колежка Кристия Фрийланд.

" В този подтекст желаеме другарството ни с Канада и канадския народ да премине на по-висока степен ", изключително в търговията, съдействието в сигурността и битката с климатичните промени, добави той.

Англия е най-големият търговски сътрудник на Канада в Европа. По данни на канадското държавно управление през 2018 година комерсиалният продан е възлизал на 25.5 милиарда канадски $ (17.2 милиарда евро).

" И двете страни се радват на процъфтяващи стопански и търговски връзки и се стремят към взаимноизгодни вложения в комерсиалния продан ", сподели Рааб. Англия " се надява да реализира съглашение " с Брюксел, само че " при всяко състояние ще напусне Европейски Съюз в края на октомври ", съобщи той.

" Приоритет номер 1 за Англия е преходът да е допустимо най-плавен ", сподели Рааб, който беше министър за Брекзит, а от две седмици е външен министър в държавното управление на Борис Джонсън.

" Ние не просто имаме тесни връзки и сме освен съдружници. Ние сме братовчеди, ние сме едно семейство ", съобщи канадският външен министър Кристия Фрийланд, без да загатва вероятно комерсиално съглашение с Англия след Брекзит.

" За Англия Брекзит е освен ръководство на рецесия, а и мотив да се възползваме от голямата опция, която ни дава възвърнатата ни независимост ", съобщи Рааб, който след Канада ще посети Съединени американски щати и Мексико.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (414)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР