Великобритания е най-скъпоплатеното място за експати в света. Средната заплата

...
Великобритания е най-скъпоплатеното място за експати в света. Средната заплата
Коментари Харесай

Къде е най-скъпото заплащане за експати в света

Англия е най-скъпоплатеното място за експати в света.

Средната заплата на експатите и пакетът от обществени придобивки възлизат на 441 608 $ през 2022 година Обезщетенията също са се нараснали с 4% до 167 594 $ и са най-скъпите в света.

Това демонстрира изследване " MyExpatriate Market Pay " на компанията за данни ECA International.

То регистрира заплащането, обществените придобивки като настаняване или комунални услуги и налозите, обявиха от ECA International. В него вземат участие над 340 компании и над 10 000 интернационалните чиновници.

Ето кои страни влизат в Топ 5 най-скъпо платени експати в света:

На второ място след Обединеното кралство се подрежда Япония, която държи шампионата за най-високи хонорари за експати в Азия. Според данните, задграничните експерти костват на работодателите там 370 183 $.  

Това обаче е с 12% по-малко от предходната година, което се дължи на слабата японска йена, която тази година е поевтиняла с 9%. В резултат, измерени в щатски долари, разноските за заплати, компенсации и налози " понижават с двуцифрени проценти ", се споделя в отчета, представен от CNBC.

Според ECA International общото заплащане се е нараснало приблизително със 7% в цяла Азия сред 2021 и 2022 година, измерено в локална валута.

Единствено експатите в Лаос, Китай и Хонконг са получили по-ниски пакети от заплати и компенсации през 2022 година, измерени в локална валута.

" Някои компании дават надбавка за разноски за живот, с цел да подсигуряват, че покупателната дарба на експата в родната му страна може да бъде предпазена, когато работи в чужбина ", изяснява Лий Куейн, районен шеф на ECA International за Азия.

" През 2022 година в някои страни от района се следиха относително високи темпове на инфлация, което наложи на фирмите да усилят тези надбавки. ", добавя той.

В страни като Сингапур възходящите разноски за живот доведоха до увеличение на заплатите и пакетите от придобивки на експати с 4% спрямо 2021 година, се споделя в отчета.

" Скокът на разноските за настаняване на експати в Сингапур се усеща както от локалните поданици, по този начин и от експатите, което се отразява в нарастването с 9% в пакетите, измерени в щатски долари ", добавя специалистът.

Поради валутните съмнения, повече от половината места в класацията означават спад в общата стойност на пакетите, измерена в щатски долари.

Например заплатите на експатите в Китай са намалели с 5% в щатски долари през 2022 година " Юанът се ускори по отношение на множеството съществени валути спрямо 2021 година ", добавя Куейн. " Тъй като доста експати получават част или цялата си заплата в други валути, това докара до спад на междинната заплата в юани. "

Ето кои страни влизат в Топ 5 на най-високи заплати за експати в Азия:

Съединени американски щати се изкачват със седем места нагоре в класацията и влизат в Топ 10 в международен мащаб, се споделя в отчета.

Въпреки лекия спад на заплатите, общата стойност на пакета се е повишила с 6% до 272 770 $.

" По-високите разноски за жилища способстваха за 10% нарастване на разноските за придобивки, което значи, че през 2022 година на фирмите ще им излезе по-скъпо да реалокират личния състав си в Съединени американски щати ", добави ECA International.

Тъй като разноските за живот не престават да нарастват по целия свят, фирмите би трябвало да продължат да преразглеждат компенсациите за чиновниците, които са в чужбина, считат специалистите.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР