Велико Търново.Състав на Апелативен съд – Велико Търново остави в

...
Велико Търново.Състав на Апелативен съд – Велико Търново остави в
Коментари Харесай

Апелативен съд – Велико Търново остави в ареста мъж, обвинен в убийството на непълнолетно момче

Велико Търново. Състав на Апелативен съд – Велико Търново остави в ареста мъж, упрекнат в убийството на 17-годишно момче. От пресцентъра на институцията прецизират, че закононарушението е осъществено на 29 ноември тази година в землището на град Кнежа, като обвинените са двама. Най-тежката мярка „ задържане под стража “ им е наложена от Окръжен съд – Плевен, а апелативните магистрати във Велико Търново я удостоверяват.

Обвиняемият е обжалвал определението на Окръжен съд – Плевен, с искане за установяване на по-лека мярка за неотклонение, с претекста, че не са налице задоволително доказателства за обосновано съмнение за авторство на действието, както и за останалите две предпоставки по член 63 от Наказателно-процесуален кодекс – заплаха лицето да се укрие или да извърши закононарушение.

Съставът на Апелативен съд – Велико Търново, намира, че жалбата е неоснователна. Въззивният съд приема извода на ОС-Плвен, за нужда от взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за съгласуван със закона и събраните доказателства, а също по този начин споделя и изцяло претекстовете на първоинстанциония съд. Наличните по делото доказателства дават съображение да се одобри, че в съответния случай е налице действителна заплаха при вероятно взета по-лека мярка за неотклонение във връзка с обвинения, същият да извърши и други дейности, ориентирани към разстройване разкриването на обективната истина, да се отклони и укрие от досъдебното произвеждане и да извърши закононарушение.
Определението на Апелативен съд – Велико Търново, е дефинитивно и не предстои на обжалване
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР