Велико Търново. Легендата на британския футболен клуб Манчестър Юнайтед“ Лий

...
Велико Търново. Легендата на британския футболен клуб Манчестър Юнайтед“ Лий
Коментари Харесай

Легендата на британския футболен клуб „Манчестър Юнайтед“ Лий Мартин посети Велико Търново

Велико Търново. Легендата на английския футболен клуб „ Манчестър Юнайтед “ Лий Мартин гостува във Велико Търново. Спортистът, играл като ляв бранител в тима за времето от 1988 до 1994 година, посети националния събор на българския фен-клуб на „ Червените дяволи “, който се състоя в града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
Във Велико Търново за първи път бе показано българското издание на книгата „ Манчестър Юнайтед. Историята на един популярен футболен клуб в 10 мача “, написана от английския състезателен публицист Джонатан Уилсън. Тя наблюдава историята на един от най-популярните футболни клубове, трансформирал се в международен бранд. Лий Мартин е воин в един от десетте основни мача, обсъждани в книгата.
Легендарният бранител на „ Червените дяволи “ се срещна и със заместник-кмета на Велико Търново и президент на ФК „ Етър ВТ “ проф. Георги Камарашев. Лий Мартин показа, че в Старата столица е бил посрещнат толкоз топло, колкото на „ Олд Трафорд “. Проф. Камарашев описа на английския футболист моменти от историята на ФК „ Етър “, като акцентира и положителното показване на „ виолетовите “ в сегашния сезон на Първа професионална лига. Заместник-кметът анонсира и идното създаване на подготвителен футболен терен до Спортното учебно заведение, както и бъдещата реализация на план за игрище до западните трибуни на стадион „ Ивайло “. В срещата участваха също ръководителят на българския фен-клуб на „ Манчестър Юнайтед “ Емил Йорданов и членове на Управителния съвет на организацията.
На потегляне от Велико Търново Лий Мартин даде обещание, че ще показа отличните си усещания от града и от фен-клуба със свои другари – митове на „ Червените дяволи “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР