Великият княз Георги Романов заедно с годеницата си вече са

...
Великият княз Георги Романов заедно с годеницата си вече са
Коментари Харесай

Императорска сватба в Русия

Великият княз Георги Романов дружно с годеницата си към този момент са подали заявление за подписване на брак, написа йеромонах Никон, който е консултант на шефа на канцеларията на Руския императорски дом.

Избраницата на княза се оказва щерка на италиански посланик Ребека Бетарини, която преди година приела православието под името Виктория Романовна.

Сватбата ще е на 1 октомври 2021 година в Санкт Петербург и се чака да бъде излъчена директно по съветската телевизия, написа standartnews.com.

Независимо, че от години това е първата женитба във семейството Романови, доста от специалистите на императорския двор се отнасят скептично не за брака, а за купата на жениха.

Георги Романов е правнук на братовчед на последния съветски цар Николай II - Кирил Владимирович Романов. Цялото царско семейство беше избито, само че краткотрайното държавно управление по време на революцията му позволи да напусне страната. Неговият наследник – Владимир Кирилович стана създател на Руския императорски дом.

Княз Георги е роден 1981 година в Мадрид. С годеницата си се познава от доста години, имат доста общи познати, срещали са се на доста събития в Европа. По-късно, когато и двамата са работили за крупни интернационалните компании, се срещнали още веднъж на банкет във френското посолство в Брюксел.

Оттогава стартира и общата им история. Княз Георги поканил Ребека да взе участие в благотворителните мероприятия, които се правели в императорския дом. След като живели 6 години в Брюксел, двама решили да се реалокират в Москва и да се посветят на благотворителността.

Предложението си Георги ѝ направил преди година с императорски пръстен с рубин, сапфир, аметист и диаманти, изключително известен в края на XIX век.

Този пръстен Георги получил от майка си - Великата княгиня Мария Владимировна, когато навършил 18 години с благопожелание да го постави на пръста на бъдещата си жена. Рубинът, който е в центъра, символизира любовта и благополучието, а двата диаманта в профил - чистотата и силата.

Императорската женитба се чака с голям интерес в Русия, защото за нея ще дойдат разнообразни кралски особи от целия свят, както и представители на бизнеса и деловите среди.

Това ще е първата женитба за рода Романови откакто майка му - Мария Владимировна се омъжи през 1976 година. На сватбата ѝ в Мадрид участва и българския цар Симеон Сакскобургготски.

Една част от руснаците обаче въобще не я считат за Велика княгиня, тъй като дядо ѝ, братовчед на императора, не бил коронясан, а и съветската империя към този момент не съществувала.

Друга част от руснаците пък не престават да посочват Георги с Великия княз.

Той е роден в Мадрид, след което с майка си се реалокират в Париж.

За първи път се върнал в Русия през 1992 година.

Обича да стреля, владее британски, френски и испански език. Знае и съветски.

Завършва Оксфорд и стартира работа в Европейския парламент. Благодарение на другарка на майка му става консултант на вицепрезидента на Еврокомисията и комисар по превоз и енергетика Лойола де Паласио, която умира през 2006 година.

Веднага по-късно княз Георги траял да работи в Еврокомисията, само че към този момент се е пренесъл в Люксенбург, в департамента по атомна енергетика.

След връщането си в Русия му предложили да поеме поста Съветник на генералния шеф на " Норникел ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР