Великден наближава и домакините започват да се замислят върху направата

...
Великден наближава и домакините започват да се замислят върху направата
Коментари Харесай

Тънкости за приготвянето на перфектния козунак

Великден наближава и домакините стартират да се замислят върху изработката на съвършения козунак. Не постоянно обаче сладкото произведение се получава меко, пухкаво и на конци. Има си известни тънкости, с които би трябвало да сте наясно, в случай че желаете най-после козунакът да очарова цялото ви семейство, написа trafficnews.bg.

Грешките, поради които козунакът в никакъв случай не става на конци и не се надува задоволително са продуктите. Когато ви следва да приготвяте козунак, не жалете продуктите, те би трябвало да са качествени. Не взимайте тези, които са на промоция.

Прекалявате с ароматите и подправките:
Домакините, които са на „ ти “ с кулинарията и постоянно употребяват богат набор от подправки, позволяват една и съща неточност и тя е обвързвана с тяхното невъздържание. Не се увличайте, когато добавяте ром, ванилия, шафран, кардамон или някоя друга фалшификация.
Месене на тестото:
Още един тъничък миг, който се трансформира в неточност. Тестото не трябва да е прекомерно меко и лепкаво, тъй като най-после козунакът ще се разлее и ще е плосък. Не е целесъобразно обаче да е твърдо, тъй като няма да го има оня бухнал резултат, който всеки се пробва да реализира.
Температура:
Тук става въпрос освен за температурата на продуктите, само че и температурата в помещението. Запомнете, че козунакът обича да му е топло. Няма да ви е прелестно да прекарате няколко часа в кухнята при 35 – 40 градуса, само че в случай че желаете феноменално великденско печиво, трябват си жертви.

Не допускайте тези неточности и козунакът, който приготвяте за Великден, постоянно ще омагьосва с усета си!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР