ГЕРБ-СДС са с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се

...
ГЕРБ-СДС са с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се
Коментари Харесай

Екзакта: ПП-ДБ, ДПС и Възраждане“ се бият за второто място

ГЕРБ-СДС са с над 9% преднина пред ПП-ДБ, Движение за права и свободи се подрежда трета. Това са данните от изследването на " Екзакта Рисърч Груп ", финансирано със лични средства и извършено в интервала от 11 - 18 април.

" Делът измежду гласуващите на ГЕРБ-СДС е 25,9%. Електоралният дял на ПП-ДБ е 16%, на Движение за права и свободи е 14%, на " Възраждане “ е 13,8%. Българска социалистическа партия има електорален дял от 9,6%, " ИТН “- 5,2%. Други партии- по-малки, разнообразни, от тези упоменатите, които са парламентарно показани, вкупом получават близо 8% - по-точно 7,7% ", сподели Лилия Йорданова, притежател и шеф на социологическата организация.

Според изследването хората, които ще гласоподават с " не поддържам никого " са 7,4%.

Попитана дали е допустимо да има сюрпризирани в подреждането на ПП-ДБ, Движение за права и свободи и " Възраждане “ след вота, тя сподели: " Не просто позволявам, а съм длъжна да позволявам “.

" Разликата сред второто, третото и четвъртото място се вмества в размера на статистическата неточност, която при сходни демоскопски изследвания възлиза на плюс/минус 3%. Абсолютно невероятно да сме безапелационни при такива данни кой е втори, кой е трети, кой е четвърти “, безапелационна бе Йорданова.

Лилия Йорданова разяснява, че единственото несъмнено е, че обединението ГЕРБ-СДС ще резервира първата позиция. Според нея тя мъчно би могла да бъде преодоляна.

" Едно е несъмнено – в борбата за парламентарния избор ГЕРБ възлиза с първия резултат, който е с една доста сериозна преднина. По мое мнение тя мъчно може да бъде преодоляна от каквато и да е акция ", съобщи Йорданова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР