Веган диетата разрешава свободна консумация на растителни продукти, като изключва

...
Веган диетата разрешава свободна консумация на растителни продукти, като изключва
Коментари Харесай

Правилната Веган диета!

Веган диетата позволява свободна консумация на растителни артикули, като изключва от менюто месото и млечните храни.

Този хранителен режим подкрепя загубата на непотребните килограми, както и защищава тялото от хронични болести. Смята се, че веган диетата поддържа оптимално телесно тегло и понижава риска от развиването на диабет, злокачествени и сърдечносъдови болести.

Разликата сред вегетарианците и веганите е, че последните изключват от менюто си всички скотски артикули, в това число млечните и яйцата. В менюто на веганите влизат плодове, зеленчуци, листни зеленчуци, пълнозърнести храни, ядки, семена и бобови растения.

Полезни храни за веганите, които е желателно да бъдат включени в ежедневното меню, са соево мляко, предлага се многообразие от растителни храни - изключително зърнени, които са обогатени с витамин B12 и витамин D и с калций. Бирена квас също би трябвало да участва, както и печени ядки (бадеми, орехи и други).

 Соя

Желателно е да се похапват храни, обогатени с йод, тъй като има изследвания, посочващи, че този хранителен режим понижава приема на нужните за здравето на организма химичен детайл.

А поради неналичието на скотски протеини те би трябвало да бъдат набавени от други артикули. Отлични такива са варива като фасул, леща, грах, соя, ядки и други.

 Броколи

За потребностите от калций може да се доверите на карфиола, броколи, моркови, папая, слънчоглед, сусам и редица други. Важен е и оптималният банкет на храни, съдържащи желязо. Той се съдържа в граха, спанака, марулята, ядките.

Да бъде човек веган или по-точно да стане почитател на този метод на хранене не е по никакъв начин лесна задача. Във всички случаи обаче може да се реализира страхотна фигура и здрав организъм. Изследванията демонстрират, че хората вегани са с по-нисък показател на телесна маса от хората, неспазващи диети. Веганите, похапвайки повече плодове и зеленчуци, се усещат по-сити за по-дълго време, което благоприятства загубата на тегло.

Привържениците на веганската диета обаче би трябвало да внимават доста с храненето си и да одобряват задоволителни количества калций, витамин В12 и цинк, както и значимите за мозъка, очите и сърцето омега-3 мастни киселини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР