Вече трети пореден ден турският президент отменя обществените си прояви

...
Вече трети пореден ден турският президент отменя обществените си прояви
Коментари Харесай

Ердоган не работи трети ден. Какво казаха лекарите

Вече трети следващ ден турският президент анулира публичните си прояви поради чревна зараза, оповестиха Асошейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Ердоган, който ръководи Турция в продължение на две десетилетия като министър председател и по-късно президент, се кандидатира за трети президентски мандат на изборите в Турция на 14 май. Той трябваше да се появи на разкриване на мост и политически протест в южния град Адана. Графикът му се промени и той  ще участва на церемонията по откриването посредством видео връзка.
-->
Здравният министър Фахретин Коджа сподели, че турският президент е болен от " стомашно-чревна зараза ".

Служители се пробваха да разсеят опасенията за здравето на 69-годишния водач преди президентските и парламентарните избори идващия месец. Последните социологически изследвания демонстрираха лека преднина за главния противник на Ердоган на фона на стопански спад и февруарските трусове, при които починаха над 50 000 души.

Ердоган, който претърпя интервенция на червата през 2011 година, ръководи Турция от 2003 година, първо като министър-председател и като президент от 2014 година насам. През последните седмици той водеше  натоварена акция, присъствайки на няколко събития в страната всеки ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР