Вече повече от две седмици СДВР не може да приключи

...
Вече повече от две седмици СДВР не може да приключи
Коментари Харесай

След грозните обиди: „Спешната проверка“ в СДВР за помията срещу битото момиче зацикли

Вече повече от две седмици Столична дирекция на вътрешните работи не може да завърши „ незабавната инспекция “, почнала след грозните обиди на юрисконсулта на ведомството по отношение на момичето, което осъди вътрешното министерство за това, че беше измъчвана от служители на реда по време на антиправителствените митинги през лятото на 2020 година От пресцентъра на Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха за „ Сега “, че ще разгласят резултатите, когато завърши инспекцията.

Още не е открито дали юрисконсултът Деляна Иванова е нарушила Кодекса за държание на чиновниците в държавната администрация. Според нея Административният съд в София погрешно присъжда неимуществени вреди на Цветелина Цветкова в размер 40 000 лева поради дейностите на полицията по отношение на нея по време на летния митинг преди три години.

Реклама

„ Да вървиш облечена по този метод на нерегламентиран митинг и да твърдиш, че не си разсъблечена, е неприлично за един младеж. Позорно е за един младеж да се възползва от облеклото си, с цел да получи парични средства под формата на обезщетение. Мен просто ме е позор сходни лица да са част от младото потомство на България, че и да служат за образец “, написа юрисконсултът Иванова.

Тя претендира, че съдът би трябвало да прегледа хипотезата на закона, съгласно която, в случай че увреждането е породено заради изключителна виновност на потърпевшия, обезщетение не се дължи. Не е ясно обаче каква е виновността на потърпевшата. Дали че е облечена провокативно, или че е била на митинг, тъй като нито от двете условия не дава право на служителите на реда да извършат потвърдено противозаконен арест, или пък да се гаврят със арестувания, бил той и чисто гол.

„ Да хвърляш пиротехника, павета, бутилки с урина против органите на реда и по-късно да се изкарваш „ света вода ненапита и жертва “ единствено и единствено да получиш някакви пари, е най-малкото безочливо и неприлично държание “, написа още в жалбата на юрисконсултът.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР