Вече не знам с кого от ГЕРБ да говоря. Борисов

...
Вече не знам с кого от ГЕРБ да говоря. Борисов
Коментари Харесай

Кой води парада? Борисов говори едно, Атанасова – друго

„ Вече не знам с кого от ГЕРБ да приказвам. Борисов се появява по тв приемника и споделя, че би трябвало да се търси разговор за Изборния кодекс. Десислава Атанасова се появява в Народното събрание и декларира, че няма да има взаимни отстъпки. Няма никакъв развой на структурирани договаряния ”.

Това се ожали пред Нова съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов. Повод за думите му е това, че след среднощното съвещание на правната комисия Бойко Борисов съобщи подготвеност за основаване на желаната от Политическа партия и Демократична България краткотрайна комисия, която да разиска проблемите, а малко по-късно в Народното събрание ГЕРБ внесе измененията без даже да бъде разисквана въпросната комисия.

Преди ден Тома Биков от ГЕРБ разгласи, че без Демократична България възможен кабинет в границите на този парламент няма да е постоянен и добави, че политическа рецесия се взема решение с лечение на раните и дълбоките аргументи, които са я породили. Сега Иванов разгласи, че не има вяра това говорене да е подбудено от съществено желание.

„ Абсолютно правилно. Трябва да има лечение на дълбоките аргументи. Очевидно е, че без Демократична България не може да има ръководство, което в действителност да придвижи страната напред. Това говорене обаче не е израз на съществено желание да се търси формула, която да създаде ръководство.

Реклама

По-скоро е опит да се трансферира отговорността за първия мандат, защото ГЕРБ вижда, че той няма по какъв начин да се случи. Все повече допускам, че е търсене на оправдание, че вървят към сглобка във формата, с който избраха Вежди Рашидов. Това е назадничав формат, тъй като ще връща страната обратно ”, изясни Иванов.

Той добави, че съгласно Демократична България повода за диагнозата „ рецесия ” е систематичната корупция, а „ лекуването ” е смела правосъдна промяна.

„ ГЕРБ се вършат на глухи по тази тематика, тъй като им е неловко. Все отново се надявам, че ще има сюжет, в който ще бъдем чути от тях.

Надявам се онази част от тях, която схваща обстановката, да може да надделее. Връщането на комбинацията сред ГЕРБ и Движение за права и свободи в изпълнителната власт значи безотговорно изразходване на властта по способи, по които сме гледали прекалено много пъти. Цената за страната ще бъде прекомерно висока ”, добави водачът на Демократична България.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР