Вече има решение на дилемата: Да хапна или не още

...
Вече има решение на дилемата: Да хапна или не още
Коментари Харесай

Еврика! Шоколад, от който не се пълнее

Вече има решение на алтернативата: „ Да хапна или не още едно късче шоколад? “. Добрата вест за всички фенове на кадифеното какаово прелъщение пристигна от Англия. Екип от учени изобрети шоколад, от който не се пълнее.

На някои може да им се коства, че това изобретение надалеч не е толкоз значимо за човечеството, като откриването на антибиотиците от Александър Флеминг, само че нежната половина на човечеството може дълго да поспори за това.

Разработения в Университета Кеймбридж, Англия шоколад съвсем не се разграничава по цвят и усет от обичайният артикул. Тогава къде се крие тайната на вкусното лакомство?

 Шоколад

Екипът от учени, управителен от доктор Стивън Боп, е съумял да понижи на половина количеството на мазнини в шоколада. За задачата е заменил какаовите и млечните мазнини с диетични плодови сокове.

Доброволци, нагърбили се с тежката задача да тестват вкусовите качества на новия шоколад, са били запленени от изтънчения му усет, който гали небцето. Някои даже са го сметнали за прекомерно сладостен.

„ Добавянето на вода или витамин С, ще помогне да се поправя усета на шоколада по този начин, че той за може да отговори на всички желания на потребителите “ – изяснява английския експерт и добавя - „ Само можем да се надяваме, че хранителната индустрия ще се възползва от постигнатите от нас резултати “.

 Състав на шоколада

Диетичните качества на шоколада създаден от доктор Боп, надалеч не са единствените му преимущества. Иновационният артикул има и добавено ново вещество Coco-Lycosome, което има свойството да потиска глада и да форсира до 20 пъти усвояването на флаванолите.

Освен на флаваноли, откритият от английските експерти шоколад е богат и на антиоксиданти. Синергичното деяние на тези две субстанции води до по-добро засищане на кръвта с О2, спомага за кръвообращението и намалява риска от инфаркт или инсулт. Като спомагателен бонус ще се радвате на кадифена кожа.

Разработения от екипа на доктор Стивън Боп е изцяло безвреден за здравето. Освен към този момент изброените качества, диетичният шоколад не съдържа холестерол и консумирането му подкрепя храносмилането. Още една причина да се отдадете на сладкото прелъщение без да се притеснявате за здравето си.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР