Вчера в анексирания от Русия Крим се проведе заупокойна служба

...
Вчера в анексирания от Русия Крим се проведе заупокойна служба
Коментари Харесай

Руската армия търпи загуби сред висшите офицери в Украйна

Вчера в анексирания от Русия Крим се организира заупокойна работа за заместник-командващия съветския Черноморски флот - следващия съгласно Украйна върховен съветски офицер, погубен от началото на нашествието на 24 февруари.

В неделя украинският президентски консултант Михайло Подоляк назова шестима съветски генерали, които по думите му са убити в Украйна дружно с още десетки полковници и други офицери.

Руското министерство на защитата не е удостоверило нито една от тези загуби. То не е променяло данните си за броя на съветските жертви от 2 март - седмица след началото на войната, когато заяви, че са починали 498 от съветски бойци. Според Украйна загубите на Русия са 15 600 индивида.

Ройтерс не може да ревизира множеството украински изказвания, само че някои от тях бяха доказани от съветски източници.

В изказване на интернет страницата си управляващите в съветския пристанищен град Новоросийск потвърдиха гибелта на 28 февруари на генерал-майор Андрей Суховецки. В известието беше маркирано, че той е служил в Сирия, Северен Кавказ и Абхазия.

Вчера стотици хора се събраха в кримския град Севастопол на заупокойна работа с топовен салют за Андрей Палий, капитан първи сан и заместник-командващ съветския Черноморски флот.

Конрад Музика, шеф на полската консултантска компания в региона на въздухоплаването и защитата " Рохан ", сподели, че украинските оценки за съветските загуби измежду висшите офицери са правдоподобни, само че уточни, че те са мъчно проверими и че действителният им брой евентуално е по-малък.

" Дори да приказваме единствено за двама генерали, това отново е сериозен брой. При това не приказваме единствено за генерали, само че и за полковници, а те, несъмнено, също стоят високо в йерархията ", съобщи той.

По думите му сходни загуби приказват за недобра информираност на Русия за разположението на украинската артилерия, както и за това, че Украйна сполучливо открива местонахождението на висши съветски офицери, евентуално по сигнала от мобилния им телефон.

ТВЪРДЕ МНОГО ПОЛКОВНИЦИ И ПРЕКАЛЕНО МАЛКО ЕФРЕЙТОРИ

Високопоставен задграничен посланик в Москва сподели пред Ройтерс: " За мен са значими известията за тежки загуби на ниво полковник и нагоре, гръбнака на съветската войска, а освен измежду генералите ".

Дипломатът съобщи, че съветската войска е мощно централизирана и йерархична конструкция и в нея липсва свободата на деяние на по-ниските офицерски чинове, присъща за западните армии. " Има прекалено много полковници и прекомерно малко ефрейтори. Затова се получава по този начин, че задания, чието решение на Запад би станало на доста по-ниско ниво, биват трансферирани нагоре по командната верига ", сподели той.

Дипломатът уточни, че йерархичната конструкция постанова висши офицери да отиват на фронта, с цел да вземат решение проблеми или да засилват бойните дейности, което ги излага на заплаха от набези.

" Централизацията на командването и контрола, концентрирането на командните пунктове на едно място и неналичието на сигурни връзки също ги слага тук-там, където може да бъдат разпознати и премахнати от украински безпилотни летателни апарати ", добави той.

В резултат на съветското навлизане в Украйна починаха хиляди хора, близо 10 милиона души бяха прогонени от вкъщи си и се породиха опасения от усилване на борбата сред Русия и Съединени американски щати.

Москва споделя, че " профилираната ѝ военна интервенция " е била нужна, тъй като Съединените щати са употребявали Украйна, с цел да заплашват Русия, и Москва е трябвало да отбрани рускоезичното население от украинския " геноцид " против тях. Киев отхвърли тези изказвания.

По БТА
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР