Вчера съветникът на Държавния департамент на Съединените щати Дерек Шолей

...
Вчера съветникът на Държавния департамент на Съединените щати Дерек Шолей
Коментари Харесай

Съветник на Държавния департамент на САЩ се е срещнал с трима министри в София вчера

Вчера съветникът на Държавния департамент на Съединените щати Дерек Шолей е посетил София отпред на делегация от високопоставени публични лица, като част от обиколката си в няколко страни. Целта на визитата е била осъществяване на диалози с сътрудници и съдружници на Съединени американски щати по редица стратегически въпроси, оповестиха от американското посолство:

В рамките на своето посещаване в България консултант Шолей имаше достойнството да се срещне със заместител министър-председателя Асен Василев, с министъра на защитата Стефан Янев и с министъра на външните работи Теодора Генчовска.

Шолей разиска със своите български домакини необятен набор от тематики, свързани със стратегическото надграждане на постоянните връзки сред нашите два народа, усилването на общата ни сигурност и разцвет, както и продължаването на нашето тясно трансатлантическо взаимоотношение в поддръжка на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Посещението на Шолей в София е в продължение на двустранния Стратегически разговор сред България и Съединени американски щати, чието начало беше поставено през януари 2020 година.

Съветник Шолей оцени високо резултатите от своите диалози с представителите на българското държавно управление: „ Приветстваме амбициозния дневен ред на новото българско държавно управление и с подготвеност ще го подкрепим в оправянето с пандемията от COVID-19, корупцията, климатичните промени, енергийната диверсификация и други основни въпроси “.

По време на престоя си в София консултант Шолей имаше опция да прегледа част от богатото културно завещание на София и да се запознае с историята на България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР