Вчера Patreon обяви промяна в начина, по който става поддържането

...
Вчера Patreon обяви промяна в начина, по който става поддържането
Коментари Харесай

Новите такси в Patreon разгневиха потребителите

Вчера Patreon разгласи смяна в метода, по който става поддържането на основателите на наличие в интерактивната платформа, само че новите такси не се харесват на потребителите.

Членството в Patreon разрешава на почитателите да станат поддръжници на обичаните си създатели като непосредствено дават някакво финансиране с минимална стойност 1 $. До в този момент всички комисионни и такси по тези транзакции бяха за сметка на основателите на наличие и варираха от 2 до 10 %.

Сега обаче, считано от 18 декември тежестта пада върху крайните консуматори.

На всичкото от горната страна, с изключение на таксите за транзакции, покривани към този момент от елементарните почитатели, Patreon ще взима и 5 % комисионна.

До момента, след всички такси, основателите на наличие взимаха сред 80 и 88 % от подаяние. С новия модел те ще взимат 90 %, Patreon ще прибира 5 %, а почитателите ще би трябвало да заплащат 2.9 % плюс такса от 0.35 $ за всяко подаяние.

Негативната реакция, несъмнено, не закъсня. Дори доста основатели на наличие разкритикуваха схемата като нечестна за крайните консуматори. Да не приказваме, че доста почитатели поддържат повече от един основател и това значи, че ще заплащат още повече такси за всяко подаяние.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР