Вчера, 29 декември, футболът и не само загуби една легенда

...
Вчера, 29 декември, футболът и не само загуби една легенда
Коментари Харесай

Как футболният свят се сбогува с Пеле

Вчера, 29 декември, футболът и освен загуби една легенда - Едсон Арантес до Насименто, който ще остане прочут в историята просто като Пеле.

Краля на футбола, както също го назоваха почитателите, умря на 82-годишна възраст откакто дълго време се бори с рак. През септември предходната година той бе приет в болница за премахване на израстък на дебелото черво, а по-късно подложен на химиотерапия.

Здравето на Пеле обаче се утежни преди месец, когато той още веднъж трябваше да размени дома си с болничното заведение, с цел да бъде под интензивни лекарски грижи. Смъртта на Пеле напълно предстоящо провокира реакции в целия футболен свят.

Редица футболисти използваха профилите си в обществените мрежи, с цел да изразят тъгата си от гибелта на Пеле. Неймар да вземем за пример написа в профила си в Instagram, че преди Пеле 10 е бил просто номер на футболните екипи.

Всъщност бразилецът прецизира, че е е прочел тази фраза някъде преди години, само че даже тя не е задоволително мощна, с цел да опише въздействието му. Според Неймар, преди Пеле футболът е бил просто спорт, само че точно сънародникът му е трансформирал всичко.

" Пеле е безконечен ", приключва нападателят на ПСЖ. Роналдо Назарио пък написа, че геният на бразилеца е учебно заведение, което всеки един състезател би трябвало да премине. Сред футболистите, които взеха решение да се сбогуват с Пеле посредством обществените мрежи, бяха още Кристиано Роналдо, Марсело, Лео Меси, Ричарлисон, Каземиро, Килиан Мбапе и още доста други.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР