Възпалението на ставите може да бъде изключително болезнено преживяване. Състоянието

...
Възпалението на ставите може да бъде изключително болезнено преживяване. Състоянието
Коментари Харесай

Храни, които са полезни при възпаление на ставите

Възпалението на ставите може да бъде извънредно мъчително прекарване. Състоянието може да се появи при хора от всички възрасти. Най-честа причина за ставни възпаления са другите разновидности на артрита.

За благополучие, има доста храни, които могат да облекчат възпалението и да оказват помощ за облекчение на част от болките в ставите.

Вижте най-хубавите храни при инфектиране на ставите, които би трябвало да включвате в менюто си всекидневно, в случай че желаете да облекчите болките.

Мазни риби

Една от най-горещо препоръчваните храни, облекчаващи болежките от възпалени стави, са другите мазни риби като сьомга, скумрия, сардини или пъстърва. В тях има високо наличие на омега-3 мастни киселини, за които е потвърдено, че имат мощни противовъзпалителни резултати. Рибата също е добър източник на витамин D. Многобройни изследвания са открили, че ревматоидният артрит и надлежно възпалените стави могат да бъдат свързани с ниски равнища на слънчевия витамин, както още е прочут витамин D.

Чесън

 Храни, които са потребни при инфектиране на ставите

Друга потребна храна против възпалените стави е чесънът. Този своебразен подарък на природата има мощен противовъзпалителен резултат, който може да помогне за понижаване на признаците на артрит. Всъщност някои проучвания демонстрират, че чесънът може да усъвършенства функционалността на някои имунни кафези, с цел да спомогне за укрепването на цялата имунната система и да ви защищити от голям брой болести.

Джинджифил

Освен че прибавя прелестен усет и мирис на чайове, супи и сладкиши, джинджифилът може да помогне и за облекчение на признаците на инфектиране на ставите. Редица проучвания демонстрират, че екстрактът от джинджифил понижава равнищата на характерния инфекциозен маркер, породен от артрита. Консумирането на джинджифил в прясна, прахообразна или изсушена форма, като се изключи че може да понижи възпалението, може да ви защищити от простуда и грип.

Орехи

Орехите са богати на хранителни субстанции и заредени със съединения, които могат да оказват помощ за понижаване на възпалението, обвързвано със ставни болести. Вкусните ядки са изключително богати на омега-3 мастни киселини, за които е потвърдено, че понижават признаците на артрит. Високото наличие на витамин А и С също подкрепя усилването на имунната система.

Листни зеленчуци

 Храни, които са потребни при инфектиране на ставите Снимка: Krasi Vangelov

Листните зеленчуци като спанак са цялостни с хранителни субстанции и някои от техните съставни елементи в действителност могат да оказват помощ за понижаване на възпалението, породено от артрит. Няколко изследвания са открили, че по-високият банкет на плодове и зеленчуци е обвързван с по-ниски равнища на инфектиране. Спанакът, по-специално, съдържа доста антиоксиданти, както и растителни съединения, които могат да облекчат възпалението и да оказват помощ в битката с заболяванията. Спанакът има изключително високо наличие на антиоксидант кемпферол, за който е потвърдено, че понижава резултатите на възпалителните сътрудници, свързани с ревматоиден артрит.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР