Възможно е постигане на търговско споразумение между Европейския съюз и

...
Възможно е постигане на търговско споразумение между Европейския съюз и
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС се надява на търговска сделка със САЩ до няколко седмици

Възможно е реализиране на комерсиално съглашение сред Европейския съюз и Съединени американски щати до няколко седмици, съобщи през вчерашния ден в Давос ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от " Франс прес " и Българска телеграфна агенция. Тя сподели това макар многократните закани на Вашингтон да наложи мита за европейските коли.

" Като цяло имах доста добър диалог с американския президент Доналд Тръмп ", уточни тя пред публицисти отвън формалната стратегия на Световния стопански конгрес в швейцарския ски курорт.

По думите й може да се чака след няколко седмици да има съглашение, което да бъде подписано от двете страни. Фон дер Лайен посочи, че документът ще включва търговията, технологиите и енергетиката.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши да наложи мита на автомобилния експорт на Европейски Съюз, в случай че двете страни не реализиран комерсиално съглашение.

През октомври влязоха в действие митата на Съединени американски щати върху редица артикули от Европейски Съюз поради нелегално отпуснатите от блока дотации за " Еърбъс " (Airbus). Решението е следващ стадий от дългогодишния спор сред европейския самолетостроител и американския му съперник " Боинг " (Boeing).

Търговска договорка с Англия

Европейски Съюз ще направи всичко допустимо да завърши до края на годината договарянията с Англия за подписване на комерсиално съглашение след излизането на страната от Евросъюза, посочи още ръководителят на Еврокомисията, представена от ТАСС. Според нея периодите за реализиране на съглашение в огромна степен зависят от Лондон.

В началото на годината Фон дер Лайен предизвести, че няма задоволително време за договаряне на всички аспекти от бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия до края на годината, тъй че двете страни ще би трябвало да изберат върху какво желаят да се концентрират.

Британският министър председател Борис Джонсън изключи опцията за удължение на преходния интервал, а този график значи, че Англия и Европейски Съюз ще разполагат с едвам 10 месеца, с цел да договорят и ратифицират съглашение за бъдещото си партньорство.

Преговорите за бъдещите връзки сред Англия и Европейския съюз не се чака да стартират преди края на февруари или началото на март.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР