Възможна ли е аналогия между здравната и политическата криза? Според

...
Възможна ли е аналогия между здравната и политическата криза? Според
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Само БСП има програма за управление. Къде са програмите на другите, тръгнали към властта?


Възможна ли е прилика сред здравната и политическата рецесия? Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова едната произтича от другата.

За радио „ Фокус “ тя проучва обстановката: „ Състоянието на здравната рецесия е разследване от положението на политическата. Здравната рецесия е огромен проблем, само че по-големият е недоверието в ръководещите и институциите “.

Днешната конюнктура е сериозна и за това има аргументи съгласно ръководителя на Столетницата. Тя съобщи в ефир: „ Вместо да се замислят върху това, ръководещите и персонално Борисов, непрекъснато укоряват жителите, че не извършват заповедите на министрите. Не са отговорни хората, а вие - ръководещите. Никой не има вяра на хора, които по два пъти дневно си сменят разпорежданията. Няма по какъв начин да ви се има вяра на надутите хвалби, че всичко е под надзор, когато хората всеки ден изпитват на гърба си неналичието на медикаменти, хаоса в лечебните заведения, би трябвало да си заплащат тестванията, лекарите и медицинските сестри работят на лимита на силите си, ще глобявате възрастните хора, че са в магазина в 10.10 ч. вместо до 10 ч. Това е парадокс. Така страна не се ръководи “.

На въпрос дали има терзания по отношение на заявките на водачите на множеството партии с капацитет да влязат в идващия парламент, че няма да вършат коалиция с Българска социалистическа партия, Корнелия Нинова акцентира: „ Докато Българска социалистическа партия четири години бяхме поредна съпротива, не се предадохме и не се продадохме за постовете, които ни оферираше Борисов, някои от тези партии и водачи бяха съдружни сътрудници на ГЕРБ, други бяха министри и вършиха правосъдна и пенсионна промяна, на които в този момент берем плодовете, други заемаха постове с гласовете на ГЕРБ. Така че бих им споделила да са по-скромни с анти-БСП говоренето. Те не ме тормозят. Притеснително е, че седят някакви хора, вършат сметки, пресмятат депутати и творят обединения. Но политиката не е математика. Политиката е грижа за хората. Къде са ви стратегиите за ръководство? Преди да смятате депутатите си, покажете управническите стратегии. Само Българска социалистическа партия има такава – „ Визия за България “. Обсъдена е с десетки специалисти, с хиляди хора в цялата страна, импортирана е в Народното събрание като законопроекти. Много повече от това кой какъв брой депутати ще има, ме интересува ще има ли болшинство, което да вкара един учебник за един клас в цялата страна и няма да се огъне пред милионите левове ползи на частните издатели или ще се прави ли държавна политика с обединен търг на медикаменти от министерството, без да ни купи фармацевтичното лоби? “

Нинова още веднъж посочи, че би трябвало да се образува коалиция от смели и неподкупни хора, които да отстранен паралелната страна, за която тя приказва праволинейно от четири години. Лидерът на социалистите сподели по адрес на въпросните водачи, коментиращи възможни бъдещи обединения, изключващи Българска социалистическа партия. „ Ако просто себорят ГЕРБ да паднат от власт, а те да седнат на техните места и всичко да продължава както досега – няма никакъв смисъл “.

Тя очерта визията си за бъдещото ръководство по този начин: „ Целта е доста по-голяма – коалиция от смели, почтени и неподкупни, непробиваеми хора, подготвени да си сложат главата в торбата и да демонтират паралелната страна. Това би трябвало да бъде бъдещата коалиция за България “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР