Въздушно-космическите сили на Русия и военновъздушните сили на Китай днес

...
Въздушно-космическите сили на Русия и военновъздушните сили на Китай днес
Коментари Харесай

Русия отрече самолети да са нарушавали въздушното пространство на Южна Корея

Въздушно-космическите сили на Русия и военновъздушните сили на Китай през днешния ден за първи път направиха взаимно въздушно наблюдаване в Азиатско-тихоокеанския район, се споделя в изказване на съветското министерство на защитата, представено от Ройтерс и ТАСС.

Изявлението бе направено, откакто Южна Корея упрекна съветски военни самолети в нарушение през днешния ден на въздушното й пространство и южнокорейски изтребители бяха вдигнати във въздуха и дадоха предупредителни изстрели. В случая участваха и китайски военни самолети, предава Българска телеграфна агенция.

Руското министерство на защитата отхвърли нейните и китайските военни самолети да са нарушавали въздушното пространство на която и да било страна.

Мероприятието е осъществено в осъществяване на проекта за военно съдействие за 2019 година и не е ориентирано против трети страни, съобщи съветското министерство на защитата.

Китай се управлява от презумпцията, че въздушната зона за идентификация на южнокорейската противовъздушна защита не спада към въздушното пространство на Южна Корея и самолети на други страни имат право да се намират там. Това съобщи през днешния ден говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин във връзка недоволството на Сеул от прелитането през тази зона на военни самолети на Русия и Китай, съобщи ТАСС.

" По мотив това, че китайски военни самолети били нахлули във въздушната зона за идентификация на южнокорейската Противовъздушна отбрана: известни са ми всички елементи, само че желая да припомня, че Китай и Република Корея са положителни съседи. Мисля, че в дадения случай би трябвало да сме по-внимателни с думата " навлизане ", означи говорителката на постоянен брифинг и добави: " Освен това е явно и всички го знаят: въздушната зона за идентификация не е част от каквато и да било държавна територия и съгласно интернационалното право за пространството й важи независимост на полетите ".

Според китайския посланик външното министерство на Китай следва да разиска този въпрос с министерството на защитата на страната. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР