Нова лаборатория отвори врати във Великобритания, където учените разработват устойчиви

...
Нова лаборатория отвори врати във Великобритания, където учените разработват устойчиви
Коментари Харесай

Учени разработват култури, устойчиви на изменението на климата

Нова лаборатория отвори порти във Англия, където учените създават устойчиви култури за по-гореща и по-суха планета, защото продоволствената сигурност е все по-застрашена, оповестява.

Съоръжението, ситуирано в университета в Есекс, разполага с най-съвременна отвесна плантация и специфични стаи, проектирани да възпроизвеждат изискванията на световното стопляне - с откриватели, които могат да усилят концентрацията на въглероден диоксид и температурните равнища по избор.

Изследователите употребяват изкуствен интелект и роботика, с цел да разработят нови хрумвания, технологии и тактики, с цел да плануват по какъв начин ще се трансформират селското стопанство и естественият свят.

„ Тази авангардна лаборатория ще ни разреши да намерим способи да помогнем на растенията да се трансформират и приспособяват към изменението на климата, помагайки да осигурим бъдещето за всички нас “, сподели ръководителят на плана и биолог Трейси Лоусън.

„ Това най-модерно оборудване ще помогне на света да се оправи с възходящото население, като подсигурява продоволствена сигурност посредством създаването на растения, устойчиви на изменението на климата “, добави той.

Университетът сподели, че е първият в Обединеното кралство, който разполага с отвесна плантация в търговски мащаб и че лабораторията е единствената в страната, която комбинира всички уреди. Лабораторията също работи с английската компания за аграрни технологии Innovation Agritech Group (IAG), която построи отвесната плантация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР