Въздушните удари на територията на Сирия отнеха повече от хиляда

...
Въздушните удари на територията на Сирия отнеха повече от хиляда
Коментари Харесай

ООН: Сирийският конфликт влезе в една от най-кървавите фази


Въздушните удари на територията на Сирия лишиха повече от хиляда живота на цивилни единствено през първата седмица на февруари. Това е един от най-високите индикатори за цялото време на борба, обявиха в събота от кабинета на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

"Сирийският народ претърпява един от най-кървавите интервали за съвсем седемте години спор. Според идващите известия, повече от хиляда цивилни са убити при въздушни удари единствено през първата седмица на февруари", се споделя в известие.

Гутериш прикани всички страни в спора и районните играчи да реализират неотложно преустановяване на огъня и да работят за спокойно споразумяване на спора.

От март 2011 година в Сирия продължава въоръжена борба сред държавните сили и бунтовниците, които упорстват Башар Асад да се отдръпна от поста президент. Според Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците, броят на бежанците от Сирия при започване на 2017 година е в към 5 милиона души, като популацията в предвоенния интервал е към 20 милиона. Близо половин милион души се намират в бежански лагери. Броят на жертвите на спора се прави оценка на 470 000 души. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР