Вая (Waya) е концептуален проект на Lazzarini Design, който в

...
Вая (Waya) е концептуален проект на Lazzarini Design, който в
Коментари Харесай

Това ще бъде грандиозно! Архитекти планират град с плаващи пирамиди

Вая (Waya) е концептуален план на Lazzarini Design, който сега събира средства за реализацията си посредством краудфъндинг, като предлага на вложителите поданство във Ваяленд (Wayaland) - конгломерат от плаващи платформи, написа profit.bg.
" Проектът е въодушевен от архитектурата на маите, само че с визията на египетски пирамиди в комбиниране с японски храм ", споделя създателят на Lazzarini.
" Гражданите на Вая ще бъдат хора, които обичат морето и свободата, които не са толкоз привързани към градовете и цивилизацията ".
Основните пирамиди ще лежат на плаващи сутерени с повърхност от към 3000 квадратни метра с кей за лодки на входа и ще бъдат на 10 етажа, които ще се издигат на 30 метра над водната линия.

Те ще имат пързалки и водопади, които ще се спускат каскадно надолу, а спалните ще бъдат на горните равнища.
Други огромни пирамиди ще имат плаващи спортни площадки, а в група от по-малки плаващи структури ще има дребни жилища и питейни заведения.
Конструкциите ще бъдат направени от фибростъкло, въглерод и стомана, а всяко равнище може да бъде добавено, откакто основата е закрепена в морето.

Всяка огромна пирамида ще има мотор, тъй че платформата може да маневрира независимо на друга позиция.

Слънчеви панели и водни турбини ще генерират сила, а воден контейнер под основата ще доставя с питейна вода.
Архитектът прави оценка разноските за построяването на първия хотелски апартамент за Waya на 306 908 паунда. В момента се събират средства, с цел да се построи модул от два етажа, допускащ на евентуалните посетители да поръчат престой в плаваща хотелска стая за близо 1005 евро на вечер.

Инвеститорите в плана ще получат паспорт за Вая, който служи за покана за откриването през 2022 година Те също по този начин ще бъдат помолени да гласоподават къде би трябвало да се нарежда един сходен план.

Според архитектите, идеалното място е ОАЕ, само че времето ще покаже.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР