Във вторник Европейската комисия предложи по-строги наказателни правила за борба

...
Във вторник Европейската комисия предложи по-строги наказателни правила за борба
Коментари Харесай

ЕК затяга мерките срещу сексуалното насилие над деца и детската порнография

Във вторник Европейската комисия предложи по-строги наказателни правила за битка със половото принуждение и употребата на деца , в това число ограничение на предаването онлайн на порнография и включването на злоупотреби с така наречен " дийп фалшив " или други материали, генерирани от изкуствен интелект (ИИ) , предава Ройтерс.

" Сексуалното принуждение над деца е непоносимо закононарушение, което еволюира доста през последните години ", споделя комисията.

Както доста увеличеното наличие на деца онлайн, по този начин и бързото софтуерно развиване сътвориха нови благоприятни условия за злоупотреби, което съгласно Европейска комисия е довело до 1,5 милиона известия за полово принуждение над деца в Европейски Съюз през 2022 година

" Заплахата от корист е действителна и се е нараснала в целия Европейски Съюз ", декларира комисията.

Новите правила ще приспособяват тези, въведени през 2011 година, и ще разширят определението за закононарушения, свързани с принуждение над деца, с цел да включат предаване онлайн и наличие, генерирано или променено с изкуствен интелект.

Новите правила плануват по-дълъг интервал от време за жертвите да рапортуват за корист и ще им дават право на финансова отплата.

От страните членки ще бъде поискано да засилят ограниченията за попречване на злоупотреби, да вземем за пример като осведомят децата за онлайн рисковете.

Европейският парламент и страните членки би трябвало да одобрят предлагането, преди то да бъде приложено.
 Арестуваха 41-годишен мъж от Стара Загора, разпространявал детска порнография
Арестуваха 41-годишен мъж от Стара Загора, разпространявал детска порнография

От жилището му е конфискуван компютър, съдържащ стотици хиляди файлове, доказващи незаконната му дейност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР