Във всички европейски държави учебната година ще започне присъствено. Следващата

...
Във всички европейски държави учебната година ще започне присъствено. Следващата
Коментари Харесай

Децата с хронични проблеми ще учат дистанционно

Във всички европейски страни образователната година ще стартира присъствено. Следващата година ще е сложна за всички ни. Но би трябвало да намерим формулата – да сме внимателни, само че и да живеем обикновено. Това разяснява министърът на образованието Красимир Вълчев пред Нова телевизия. 

Той призна, че най-трудно ще е за първокласниците, които би трябвало да получават базови умения. 

За идната образователна година от министерството са се спрели на тактиката на превключването – когато има заболели, класът или учебното заведение незабавно ще минава във разновидността на образование в електронна среда.

Министър Вълчев разяснява, че в един клас няма по какъв начин да бъдат разграничени децата и да бъдат накарани да носят по през целия ден маски, само че могат да бъдат разграничени класовете.

„ Ако едно дете е болно или е застрашено здравето на огромна група деца, преди излизахме в грипна почивка. Това беше чиста загуба на време. Вече до 30 дни ще има опция за образование в електронна среда ”, изясни министърът.

Децата с хронични проблеми ще учат у дома.

„ Деца, които имат компрометирана имунна система, в случай че е болно детето, си учи у дома, дружно с класа, като за това ще е нужна поддръжката на учителите. С промени в Закона тази форма ще стане доста гъвкава и комфортна за децата. Нека се прави разлика сред отдалечено образование и такова в електронна среда – в такава среда детето участва в класната стая посредством електронно устройство ”, изясни министърът.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР