Във връзка със създалата се извънредна ситуация на територията на

...
Във връзка със създалата се извънредна ситуация на територията на
Коментари Харесай

Бургасбус въвежда механизъм за компенсиране на клиенти

Във връзка със създалата се изключителна обстановка на територията на Република България и въведените ограничаващи, противоепидемични ограничения, " Бургасбус " вкарва следната организация за компенсиране на клиентите за невъзможността от прилагане на транспортни документи за пътешестване:

1. При абонаментите за пътешестване в градски превоз (за правоимащи жители, според решение на Общински съвет - Бургас заредени в електронни карти - клиентът подава заявление, в което посочва  повода, заради която няма да употребява картата си за пътешестване.  Заявлението може да бъде подадено по електронен път на е-mail [email protected] или на място - в Транспортната къща. След обработка на заявката, картата за пътешестване се блокира служебно от систематичен оператор, като в това положение картата не може да бъде употребена от картодържателя при пътешестване в градския превоз. След нормализиране на ситуацията или при подаване от страна на клиента на документално заявление по електронен път, на е-mail [email protected] или на място в Транспортна къща, картата се отблокира от систематичен оператор в Транспортната къща. Клиентите на " Бургасбус " ЕООД ще бъдат обезщетени за интервала на неизползване на картата.

 

 

2. При абонаментните карти в междуселищния превоз - клиентът подава документално заявление до Рекламационната комисия на " Бургасбус " ЕООД, в което показва повода, заради която няма да употребява картата си за пътешестване. Към заявката наложително се прикрепя физическия пример на абонаментната карта за пътешестване.  Заявлението и картата се оставят в касов салон на Дружеството (Транспортна къща, Автогара " Юг ", Автогара " Запад ", Терминал " Меден рудник " ) или на касите в Камено и Поморие. След нормализиране на ситуацията или при подаване на документално заявление от страна на клиента, Рекламационната комисия взема решение да удължи периода на всеки превозен документ с броя дни, оставащи до края на валидността на приложения физически пример (считано от датата, последваща тази, на която заявката е оставено на касов салон или каса). За снадки период на годност се издава ваучър за годност по пример, с който клиентът ще може да употребява съответната линия, без в допълнение възнаграждение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР