Във връзка с обявената договореност относно дерогацията за внос на

...
Във връзка с обявената договореност относно дерогацията за внос на
Коментари Харесай

“Лукойл” с позиция за дерогацията за руски петрол

Във връзка с оповестената договореност по отношение на дерогацията за импорт на съветски нефт “ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас ” АД декларира, че анулацията от 1 януари 2024 година на квотите за експорт на нефтопродукти, които не могат да се пласират на българския пазар, в действителност е равносилна на анулация на дерогацията още от декември 2023 година Това написа в публикувана до медиите позиция от компанията.

Според “Лукойл ” без опцията да се изнасят тези артикули, складовете на рафинерията ще се препълнят, което ще провокира до наложително прекъсване на производството.

“Това може да сложи бургаската рафинерия в условия на нараснал софтуерен и логистичен риск и да заплаши доставките на горива за българския пазар ”, акцентират още от “Лукойл ”.

Заради отрицателните последици, до които може да докара това желание, от компанията насочат апел към съответните институции за разговор за намиране на изпълнимо без риск решение. От “Лукойл Нефтохим Бургас ” означават, че управлението на рафинерията е готово да спомага интензивно по този въпрос.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР